Acıbadem Lazer Epilasyon

Acıbadem Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en sağlıklı ve en hızlı yöntemidir. Lazer epilasyonun temeli cilde uygulanan lazer enerjisinin, tüy köklerine ulaşmasıdır. Kökler bu enerjiyi melanin pigmenti sayesinde emer ve tüy köklerini ısı enerjisiyle yok etme ya da uzama özelliğini kaybetmesine yol açar. Lazer epilasyon ülkemizde çok kullanılan bir epilasyon yöntemidir. Bu nedenle tüm dünyada en çok uygulanan epilasyon yöntemi lazer epilasyondur.
Lazer Epilasyon Kaç Seans Yapılır?
Seans aralıkları yaklaşık 2 ay kadardır. Bazı bölgelerde özellikle yüz lazer uygulamalarında bu süre 1 aydır. Lazerli epilasyon seanslarında her seferinde belli miktarda kılda azalma olur. Kıllar seyrekleşir. Bir miktar kıl incelir. Yaklaşık 6 seansın sonunda istenen başarı elde edilir. Lazer uygulamaları tıbbın birçok alanında kullanılmaya başlamıştır. Özellikle ameliyatlarda, göz hastalıklarında kullanılan lazerler geliştirilmiştir.
Lazer Nasıl Epilasyon Yapar?
Lazer epilasyon aletleri fototermoliz yasasına göre çalışır. Yani lazer cihazı sadece kıl köküne ve kıla etki edecek şekilde tasarlanmıştır. Epilasyon yapacak ışın seçilmiş bir dalga boyunda cihazdan çıkar. Başka lazer ışını içermez. Uygulama bu nedenle etkin ve güvenli sonuçları ile dikkat çekmektedir. Lazer enerjisinin hedefi kıl kökleridir. Kıl köklerinde bulunan melanin adlı boya maddesi lazeri çeker. Kıl kökünde yoğunlaşan lazer enerjisi epilasyon için gereken ani ısı değişimini sağlar. Saniyeden daha küçük zaman diliminde oluşan ve yaklaşık 70 derecelere çıkan ısı artışı kıl köklerindeki hücrelere etki eder. Bu etki nedeniyle kıl üretim fonksiyonu bozulur. Yani kökler artık kıl üretemezler. Uygulamalarında kalıcı sonuçların nedeni kıl köklerine olan bu etkidir.
Lazer Epilasyonun Tarihçesi
Önce lazer epilasyonun nasıl keşfedildiğini anlatalım. Bu yöntem özel lazer cihazları kullanılarak yapılır. Lazer cihazlarının geliştirilmesi uzun zaman almıştır. 1990 yılında ilk çalışmalar başlamıştır. 1998 yılında lazer epilasyonu yöntemsel olarak gösteren bir makale yayınlandı. Amerikalı doktorlar lazerli epilasyon yöntemini keşfetti. Bundan sonra tüm dünyaya yayıldı. Uygulama için aşırı talep oluştu. Birçok yeni ve modern lazer epilasyon cihazı üretildi.
Bu uygulama  kozmetik dermatoloji uygulamalarının bir parçası haline geldi. Lazer günümüzde başka tıp alanlarda da kullanılmaktadır. Örneğin ameliyatlarda kullanılmaktadır. Lazerin tıp alanında kullanımı gelecekte daha da artacaktır.
Lazer epilasyonun çalışma prensibi seçici odaklanmadır. Lazer enerjisi kıl kök bölümünü nişan alır. Bu sayede lazer başka dokulara zarar vermez. Melanin adındaki boya maddesi lazer enerjisini içeri alır. Kök içine giren lazer enerjisi kökün ısısını yüksek derecelere çıkarır. Bu olaylar saniyeden çok daha kısa süre içinde ortaya çıkar. Bu olay sırasında kıl kökü çok ısınır. Kıl kökünde ısı derece olarak 70 santigrat civarına kadar yükselir.
Bu yüksek dereceli ısı enerjisi kıl kökünü yakar. Eğer Kıl kökleri yanar ise, kıl kökleri kıl üretemez. Bu yöntem  bu nedenle kalıcı epilasyon sağlamaktadır. Kalıcı sonuçlar alınabilmesi için birden fazla seans uygulanır. Her seansta bir miktar kıl kökü etkilenir. Etkilenen kıl kökleri nedeniyle her seanstan sonra alanda bir miktar kıl azalması olur. Takip eden seanslar uygulandıkça başarı sağlanır.

 

Acıbadem Lazer Epilasyon