Üsküdar Epilasyon Kliniği
Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen kılların köklerinin lazer ışınları ile yok edilmesi işlemidir. Yaklaşık 20 yıldır üzerinde çalışmalar yapılan bu işlem 1990’ların sonuna doğru ticari olarak yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Lazer ışığın spesifik bir dalga boyu ve çarpma süresi ile kıl köklerinin bulunduğu hedef deri üzerinde en fazla, çevredeki deri üzerinde ise en az etki oluşturma prensibi ile çalışır. Lazer epilasyon hedef deri içerisinde kılın büyümesini sağlayan kıl köküne ve siyah madde melanin pigmentini yok eder. Işık deri içindeki melanin gibi siyah objelerce emilir ve böylece lazerin emilimi sağlanır. Lazer uygulamaları gelişen teknoloji ile hızla dünyamıza girmiş, etkili ışınlardır. Çok kuvvetli bir enerjiye sahip olan ışınların insan sağlığına zararı yoktur.
Lazer Epilasyon Uygulanmaması Gerek Hastalar
Gri, beyaz, sarı ve kızıl kıllara, bronzlaşmış ciltlere, hipopigmentasyon eğilimi olanlar, Tetracyclne veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslaştıran ilaç alanlar olarak sıralanabilir. Bu ilaçların lazer epilasyon tedavisinden üç veya dört hafta önceden kesilmesi gerekir. Ayrıca herpes hikayesi olanlarda lazer epilasyon uygulanmamalıdır. Lazer epilasyon, genel olarak güvenli ve etkili bir yöntemdir.
Lazer Epilasyon Kimler İçin Uygundur
12 yaşını tamamlamış, koyu renkli olan herkese lazer epilasyon uygulanabilir. Tüyler açık renkli yani pigmenti az ise lazer ışığını emmeyeceği için lazer epilasyondan etkilenmez. Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere lazer epilasyon uygulanabilir. Her seansın süresi farklıdır bu süre lazer epilasyonda kullanılan cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5-6 dakikada, bıyık 1-2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılır. Tedavi sırasında ağrı hissedilmemektedir. Yeni teknoloji lazer cihazları ile çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece hafif yanma gibi bir acı hissedebilirsiniz. Hiç ağrı hissetmemek normal bir durum değil. Gerçekte etkin bir epilasyon cihazı kıl kökünü yaktığı için mutlaka hafif acı hissettirir.
azer epilasyonun sonunda bazen 5-10 dakika bazen ise yarım saat kadar süren kızarıklık olabilir, bu durum geçicidir. Lazer epilasyonda soğutma sistemi olmayan eski model lazer epilasyon cihazlarında ise ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentleri tarafından tutulmasından dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke izi kalma ihtimali her zaman mevcuttur. Soğutma sistemi lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmediğinden lazer epilasyonda yanık riski çok daha azalmaktadır. Epilasyon cihazları ile kalıcı yanık izi kalması çok nadir bir yan etkidir.
Lazer epilasyonu tek bir seansta işlem tamamlanmamaktadır, çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (kaogen ) ve gerileme (telogen ) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bölgeye göre değişmekle birlikte her bir epilasyon seansında uygulanan alanın % 20 anojen fazdadır. Yani %20 kıl kökü yakılabilir. Bu nedenle ek lazer epilasyon seanslarının uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü lazer epilasyon seansı sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir. Lazer epilasyon Seanslarına verilen aralıklar bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir.
Lazer Epilasyon Hangi Bölgelerde Başarılı Olur
Yüz , kulak, ense, kol, koltuk altı, bacak, genital, bikini, sırt, göbek hemen hemen tüm bölgelerde lazer istenmeyen tüyler için harika bir çözümdür.
Lazer Epilasyonu Kıllara Nasıl Etki Eder
Lazer epilasyonunda kıl kökü imha edilirken hedef seçici olarak ısıtma yaparak kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafından emilen enerji ısıya dönüşerek kılın kök hücresini tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder Milisaniyeler içinde cilde uygulanan lazer ışını, cilt hücrelerine zarar vermeden geçerek kıl kökündeki renk pigmentleri tarafından emilir. Lazer epilasyon kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlar.
Bunu ancak bu derinliğe ulaşan etkin bir lazer cihazı sağlayabilir. Tedavi esnasında ise tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Lazer uygulaması esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir. Lazer ışının uygulama süreleri ve dozları kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine göre değişiklik gösterir.