Lazerle Dövme Silme İçerenköy

Lazerle Dövme Silme İçerenköy

LAZERLE  DÖVME  SİLME 
İçerenköy Lazerle Dövme Silme için kullanılan lazer ışını derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılması sağlanır. Q-switched Nd:YAG lazer değişik renkler ve dalga boylarındaki lazer ışınlarıyla dövme silmede en etkili olan teknolojidir. Çoğu zaman dövmeler birden fazla renkte olurlar. Dövmelerdeki değişik renkleri deri altına demir, karbon, civa, kadmiyum, kobalt, krom ve titanyum bileşikleri verilerek oluşturulur. Siyah renkli dövmeler her türlü ışığı absorbe edebildiği için her tür dövme lazeriyle en kolay sonuç alınan dövmelerdir. Koyu renkler de siyah renk gibi lazer tedavisine cevap verdiğinden kolay sonuç alınırken, sarı, yeşil v.b. renkler daha spesifik ışık dalga boyu emebildiğinden daha zor ve daha uzun sürede tedavi edilebilirler. Silinecek dövmenin bulunduğu bölge, yüz gibi kanlanması iyi ve derisi ince olan bir bölgeyse tedaviden sonra iyileşme daha hızlı olur. Bu da daha yüksek enerji verilerek çalışmaya imkan tanırken, daha kolay ve daha kısa sürede sonuç alınabilir. Ancak gövde, kol ve bacaklar gibi kalın derili alanlarda daha uzun ve daha çok seans uygulayarak sonuç alınabilir. Uygulama yapılan bölgede hafif bir şişme ve kızarıklık olabilir. Bir hafta içinde şişlik ve üzerinde kabuklanma ortadan kalkar. Uygulama yaklaşık 4-10 seans yapılabilir.

Dövme Silme Seans Aralıkları Nasıl Ayarlanır

Dövme silmede seans aralıkları 4 haftadır. Lazerle dövme silme tedavisinde deri yüzeyinde oluşan kabuklanma 3-4 gün içerisinde düzelir.  Lazerle dövme silmede ikinci veya daha ileri seanslara en erken 3-4 hafta sonra alınır. Bazen aranın daha fazla uzatılması da istenebilir.

Dövmenin belli bir bölgesini lazerle sildirmek mümkün mü

Dövmenizde istediğiniz bölümü yok edebiliriz. Dövmenizin içerisindeki herhangi bir desen yada sadece yazıyı yok edilmesi için yapabilecek incelikte lazerler ve teknikler kullanmaktayız.

Dövme sildirme işlemi cildimde iz bırakır mı

Lazerle yapılan dövme silme işleminde büyük çoğunlukta kalıcı bir lekelenme veya iz bırakmamaktadır. Ancak her tıbbi işlem beraberinde belli riskleri getirir. Eğer vakanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi geçmişi varsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası uymanız gereken kurallara uyduğunuz takdirde genellikle sorun yaşamadan dövmenizi silmek mümkün olmaktadır.

Lazerle Dövme Silme Kimlere Yapılabilir
İşlem; hamilelere, çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, epilepsi hastalığı olanlara, deri hastalığı olanlara uygulanmıyor. Bu durumlar dışında, lazer ile dövme sildirme yöntemi 12 yaş üstünde herkese uygulanabiliyor.

Lazerle Dövme Sildirme işlemi zararlı mıdır?

Q-switched lazerler nanosaniyede atış yaparlar. Bu sayede cilde zarar vermeden derinin içindeki boya partiküllerini hedefler. Lazer ışını boya partikülleri tarafında tutulur, ısıya dönüşür. Isınan boya partikülleri parçalanır. Böylece makrofaj denen vücudun çöpçü hücreleri boya parçalarını ortamdan uzaklaştırarak dövmenin silinmesini sağlarlar. Uygulana lazer işlemi uygun dozda verildiğinde cilde zarar vermez. Uygun dozlarda lazer tedavisi ciltte yanık ve iz oluşturmaz.

Dövme Silme İşlemi Öncesi

  • Lazerle dövme silinecek tedavi alanının güneşten korunması gerekli. Tedaviden 2 hafta kadar önce işlem alanını güneşten koruyun.
  • Tedavi alanını gerekli ise tıraş edin.
  • Tedaviden 2 gün önce ve tedavi günü aspirin ve kan sulandırabilen diğer ağrı kesiciler ve ilaçları almayın.
  • Demir ilacı kullanılıyorsa tedaviden 1 hafta önce kesilmelidir.
  • Tedaviden 30-45 dakika önce doktorunuzun önereceği anestetik kremi tedavi alanına sürün ve streç film ile sarın.

 

Dövme Silme İşlemi Sonrası

  • Lazerle silinen dövme alanına düzenli aralıklarla buz kompresi yapın.
  • Tedavi alanını mümkün olduğunca yukarıda istirahat halinde tutun.
  • Doktorunuzun önerdiği kremi tedavi alanına uygulayın.
  • 2 gün sıcak su, sauna, buhar banyosu gibi uygulamalardan uzak durun.
  • Deride kabuklanma varsa kabuklanma düzelinceye kadar denize veya havuza girmeyin.
  • Tedavi sonrasında yukarıdaki kurallara uyulduğu halde gelişen kızarıklık, ağrılı şişlik, zonklama gibi bir yakınma olursa en kısa sürede doktorunuzla irtibat kurun.

 

Lazerle Dövme Silme İçerenköy