Vücut Mezoterapisi

Vücut mezoterapisi, bölgesel zayıflamada yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Bu yöntemde amaç sorunlu bölgeye küçük dozlarda ilaç enjekte ederek yağ hücrelerini azaltmaktır. Cilt altına enjekte edilen ilaç sayesinde, dolaşımda düzelme ve lenfatik sistemde canlanma artıyor, hücre içi yağ metabolizması hızlanıyor. Böylece cilt altı yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılıyor.
 
MEZOTERAPİ NEDİR?
Mezoterapi, tedaviye göre özel olarak hazırlanmış ilacın cildin 1 ila 6 cm altına enjekte edilmesi şekline dayanan bir tedavi yöntemidir. Vücuttaki kullanım amacı sellülitlerin tedavisi, bölgesel incelme, doku elastikiyetini kazandırmak, çatlakların onarımına yardımcı olmak şeklinde sıralanabilir. Sellülitli dokularda bağ dokusu yağ tabakaları arasından geçerek cilt altına doğru uzanıp cilde tutunur. Bu uzantılar arasındaki yağ dokusu kompartmanlara bölünmüş gibidir ve sıkılınca ortaya çıkan portakal kabuğu görüntüsünün sebebidir. Organizma dolaşımın bozulduğu bölgelerde bağ dokusu üretimini arttırır. Artan bağ dokusu görüntü bozukluğuna sebeb olduğu gibi bölgenin  lenfdrenajını da kısıtlar ki buda daha once sözü edilen yağ kompartmanlarında sıvı birikimine neden olur, biriken sıvı görüntünün daha da bozulmasına sebep olur. Mezoterapi ile bu kısır döngüyü kırmak ve sellülitleri tedavi etmek mümkündür.  
 
VÜCUT MEZOTERAPİSİ HER KİŞİYE UYGULANIR MI?
Kalp yetmezliği bulunan kişilerde,
Diyabet hastalarında,
Böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerde,
Hamilelik / emzirme döneminde,
Antikuagülan tedavisi gören hastalarda mezoterapi uygulaması yapılmamaktadır.
 
VÜCUT MEZOTERAPİSİ HER BÖLGEYE UYGULANIR MI?
Bacaklar,
Karın ve mide bölgesi,
Yanlar,
Sırt,
Kollar,
Alt bacak olacak şekilde bölgesel yağlanma olan yerlere uygulanır.
 
MEZOTERAPİ SEANS SAYISI NEDİR?
Kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişmekle birlikte ortalama 8 – 10 seans arası başarı sağlanmaktadır.
 
MEZOTERAPİ SEANS SÜRESİ VE SEANS ARALIKLARI NELERDİR?
Vücut mezoterapisi seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 15 ila 30 dk. sürmektedir. Kişiden kişiye ortalama 5 ila 10 gün arası 1 seans uygulanmaktadır. Sonrasında ise ayda 1 koruma seansı uygulanarak hasta takip edilmektedir. 8 – 12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kürü tekrarlanabilir.
 
MEZOTERAPİ SONRASI UYARILAR
Tedavi sonrasında hastanın dinlenmesini gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hasta normal günlük hayatına devam edebilir. Mezoterapi tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi kürü sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın güneşlenmesinde bir sakınca yoktur.
 
VÜCUT MEZOTERAPİSİ AĞRILI VE ACILI BİR TEDAVİ MİDİR? 
Vücut mezoterapisinde kullanılan iğneler çok ince olduğu ve cildin hemen altına uygulama yapıldığından çok fazla bir acı hissedilmez. Yinede acı eşiği düşük kişilerde hafif acı hissedilebilir.
 
VÜCUT MEZOTERAPİSİNİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?
Uygulama sonrası hastada geçici kızarıklık, cilt hassasiyeti, morluklar oluşabilir.
 
MEZOTERAPİDEN SONRA SELÜLİTLER YENİDEN OLUŞABİLİR Mİ?
Kişi beslenmesine dikkat etmezse, tedaviden sonra eski yeme alışkanlıklarına dönerse, egzersiz yapmayı ihmal ederse selülitler yeniden oluşur, ancak bunlar yüzeysel yağ olarak vücuda eşit olarak dağılır.
 

 

Vücut Mezoterapisi