Kalıcı Makyaj Nedir Ve Nasıl Uygulanır?
KALICI MAKYAJ
Alımlı ve bakımlı görünmek isteyen her kadının bir şekilde cildi ile alakadar olduğunu, güzellik salonlarını aşındırdığını, gelişen teknolojiden de yararlandığını hepimiz biliyoruz. Yaşam içinde bu güzellikten vazgeçmek açıkçası pek de mümkün değildir.
Ancak zamanla kadının iş hayatına girmesi ve evdeki rollerine yenilerinin eklenmesiyle de kadınlarımızın vakit sorunu yaşadığı da aşikâr. Bilirsiniz, sektördeki yenilikler ihtiyacı karşılayacak biçimde ortaya çıkar. Şimdiki ihtiyaç ise kadınlarımızın zaman sıkıntısını ortadan kaldırmak…
Cilt bakım uzmanları tarafından uzun uzadıya düşünülen ve doğal yollarla çözüm getirilen bir mucize kalıcı makyaj. Kalıcı makyaj; zamandan şikâyet eden, bakıma önem veren kadınlarımızın ihtiyaçları için ortaya çıkmış, harikulade bir tekniğin ismidir.
Siz de zamandan şikâyet eden ve kalıcı makyajı deneyimlemek isteyen kişilerdenseniz lütfen okumaya devam edin. Sizi bu konuda bilgilendirmek ya da tabir yerindeyse cesaretlendirmek istiyoruz.
KALICI MAKYAJ NEDİR VE NASIL UYGULANIR?
Güzellik ile alakalı her alanın bir uzmanlığı olduğu gibi kalıcı makyajın da bir uzmanlığı ve öğrenilmesi gereken detayları vardır.
Kalıcı makyaj yaptırmak isteyen kişiler birtakım alerji testleri sayesinde, cildinin bu uygulamayı kaldırıp kaldırmayacağının belirlenmesi gerekir. Sonuçlar olumlu ise kalıcı makyaj uygulamasının yapılacağı bölge belirlenir, yaptırılmak istenen işlemin adı konulur.
Deri altına işlenen renklerin tonuna ve rengine; kalıcı makyajı yaptıracak kişi, uzman denetiminde ya da yönlendirmesinde karar verir. Kalıcı makyaj uygulamasını yaptıracak kişinin cildine ve zevkine uygun olarak renk seçmenin bilincinde olan uzman, yönlendirmesini bunları dikkate alarak gerçekleştirecektir.
Ön adımların ardından da tek kullanımlık sterilize bir iğne ile mikroplardan arıdırılmış bir ortamda, cilt altına renk yerleştirme işlemine başlanır. Renk yerleştirme işleminde esnasında kullanılan boyalar ise kimyasal içermeyen, cilde zarar vermeyecek şekilde hazırlanan organik boyalardır. Kimyasal madde içeren diğer boyalardaki gibi ağır bir kokusu yoktur. Kalıcı makyaj işlemini yaptıran kişinin herhangi bir alerjisi yoksa gönül rahatlığı ile işlemi gerçekleştirebilir.
KALICI MAKYAJ ACI VERİCİ BİR İŞLEM MİDİR?
Kalıcı makyaj uygulamasına başlanmadan önce işlemin yapılacağı yere uyuşturucu kremler ya da jeller sürülür; kişi dilerse lokal anestezi de yapılabilir. Bunlar acı ile ilgili kafa karıştıran detayları yok edecektir.
Kalıcı makyaj işleminin acı veren bir süreç değildir. Fakat kalıcı makyaj yaptıran kişinin acı eşiğine göre de bu sürecin adı değişebilir. Söz konusu kişinin acı eşiği düşükse bu süreç ilk etapta acı verir. Burada kesinlikle endişelenmeye lüzum yoktur. Çünkü bu acı, ilerleyen birkaç dakikada yerini hafif bir sızıya ya da hissizliğe bırakacaktır; cildiniz buna alışacaktır.
KALICI MAKYAJ İŞLEMİ NE KADAR SÜRER?
Kalıcı makyajın süresi istenen işleme göre değişiklik göstermektedir. Ortalamaya vuracak olursak 2 saat gibi süren bir uygulamadır.
KALICI MAKYAJIN ETKİSİ UZUN SÜRELİ MİDİR?
Hayatta hiçbir şeyin kalıcı olmadığı gibi kalıcı makyaj işlemi de ömür boyunca kalacak bir işlem değildir. Kalıcı makyajı yaptıran kişinin cilt yapısına göre değişmektedir bu süre. İşlemin kalıcılığı 3 ile 5 yıl arasında bir değişim gösterir, cilt yapısı uygulanan pigmentleri ve renk aktarımını koruyan yapıdaysa bu süre 8 ile 10 yıla kadar da değişebilir.Ancak yağlı ciltlerde kalıcılık süreci azalır.
KALICI MAKYAJIN ARDINDAN NELER YAPILABİLR?
Kalıcı makyaj yaptırıldıktan sonra kalıcı makyajı yaptıran kişi renklerin koyuluğundan ya da açıklığından şikâyetçi olursa, memnuniyeti sağlamak amacıyla renk açma ve koyulaştırma işlemleri yapılabilir.
KALICI MAKYAJDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Kalıcı makyajı yaptırmadan önce işlemi gerçekleştirecek kurumun yeterliliği ve yaptığı işlemler sorgulanmalıdır.
Kalıcı makyaj uygulamasının yapıldığı yerin mikroplardan arınık olduğuna, kullanılan aletlerin kesinlikle yeni ve sterilize edildiğine emin olunmalıdır.
Su değmemeli
İşlem sonrasında, iyileşme aşamasında oluşan kabuklar elle koparılmamalıdır.
Çok aşırı soğuk ve aşırı sıcak ortamda bulunmamak gerekir.
Cildin zararlı ve yakıcı güneş ışınlarından korunması gerekir.