Somon DNA Aşısı Nedir? Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Somon DNA Aşısı Nedir? Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

SOMON DNA UYGULAMASI

Çevresel faktörler ve zamanın etkisiyle cilt kalitemiz giderek bozulmaktadır. Sonuçta cildimiz mat ve kuru bir görünüm almakta, elastikiyeti de giderek azalmaktadır.
Cildi yapılandırmak, gençleştirmek ve onarmak amacıyla geliştirilen Pİ Sistem, içeriğindeki vücudun doğal elemanlarından biri olan hyalüronik asit ve polinükleotidlerle (somon DNA) cildimizde yenilenme sağlar. Hyalüronik asit ve somon DNA molekülleri nemlenme seviyesini artırarak cildimizi daha parlak bir hale getirmekte ve ayrıca kolajen ve elastin üretiminin uyarılmasıyla da ciltte sıkılık ve esneklik kalitesi artırılmaktadır. Kısaca cilde yepyeni bir enerji ve ışıltı kazandırılmaktadır.

Uygulama süresi, işlemin yapılacağı alana (yüz, göz çevresi, boyun, dekolte, eller) göre değişiklik gösterir. Bu süre ortalama olarak 15-30 dakika arasında değişmektedir.
Pİ Sistem, işlemin yapılacağı bölgeye göre 3-5 seans olarak uygulanmaktadır. Seans aralığı ortalama 7-14 gündür. Yapılan her seansta cilt yapısı güçlendirilerek cildimizin elastikiyet ve sıkılığı artırılmaktadır.
Protokol tamamlandıktan sonra yaklaşık 3 aylık aralarla koruma seansları yapıldığında, elde edilen başarının devamlılığı sağlanabilecektir.

Somon DNA nasıl uygulanır?

Somon DNA tedavisi bilimsel olarak cilt altına küçük iğneler verilerek uygulanıyor. Uygulama yapılırken ilk aşamalarda cilde nemlendirme işi ile başlanıyor. Cilde uygulanan hyaluronik asit sayesinde cildin kaybettiği nem oranı düzenlenerek, asıl tedavi için alt yapı hazırlanıyor. Alt yapı genellikle 15 gün kadar sürüyor. Daha sonra da gençleştirme etkisini sağlayan 2 farklı aşamaya geçiliyor. Bu aşamalarda somon balığının sütünden üretilen serum enjekte işlemi için deri altına yerleştiriyor.
Somon DNA uygulaması sayesinde ve UV ışınları ile sigara ve alkol gibi olumsuz faktörlerden dolayı oluşan protein eksiklikleri de tamamlanır. Bu uygulama sonunda ciltteki ölü deriler canlanarak gün geçtikçe ciltte gençleşmeler görülür.

Somon DNA ne kadar zamanda ve kaç seans uygulanmalıdır?

Somon DNA uygulaması 1 -3 hafta Aralıklarla, 1 ila 5 seans arası ve cildin ihtiyacına göre uygulanmaktadır.

Somon DNA ne işe yarar?
• Cilt tonunu eşitler
• Yaşlanma sürecini belirleyen en önemli unsur, iç ve dış faktörlerden kaynaklanan DNA yıpranmasıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar; ciltte eksilen proteinleri tamamlayabilen en iyi kaynağın, somon balığı DNA'sı olduğunu kanıtlamıştır.
• Somon DNA tedavisi; cildin gereksinim duyduğu doğal protein ve vitaminleri, mezoterapi yöntemi ile cilt altına yeniden kazandıran bir yöntemdir.
• Somon DNA tedavisi; cildi canlandırır, gerginleştirir ve kırışıklıkları azaltarak kişiye daha genç bir görünüm kazandırır.
• Somon DNA'sı; hacminin 10 bin katı su tutarak cildi yüksek oranda nemlendirir, cilt yüzeyinde oluşan renk farklılıklarını dengeleyerek cilt tonunu eşitler.
• Cerrahi bir müdahaleye ve anesteziye gereksinim duyulmadan uygulanan Somon DNA tedavisinde, somon balığından elde edilen ve insan DNA'sına çok benzeyen yüksek polimerize DNA kullanılır.
• Somon DNA'sı ile kan dolaşımını ve oksijenlenmeyi artıran hyaluronik asit, ince ve çok küçük iğneler yardımı ile deri altına enjekte edilir.
• Tedavinin süresi ve uygulanacak seans sayısı, tedavi öncesinde yapılan cilt analizi ile belirlenir.
• Uygulama, yaklaşık 15-20 dakika sürer. Genellikle, bir-iki hafta ara ile iki-üç seans uygulanır.Daha sonra etkisinin sürdürülebilirliği açısından, uygulamanın iki-üç ayda bir tek seans olarak tekrarlanması önerilir.

Alerjiye neden olur mu?

Doğal bir içeriğe sahip olduğu için alerjiye neden olmaz. Somon DNA tedavisi uygulanan kişilerin, günlük hayatlarına kısa zamanda dönmesi ve ilk uygulamadan hemen sonra yüzde 10-15 oranında etkilerinin görülmesi amaçlanır.
Uygulamanın etkisi kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte, ortalama bir-iki yıl kadar sürmesi hedeflenir.

Kimlere uygulanabilir?

SOMON DNA tedavisi, antiaging yani yaşlanma karşıtı etkisi sebebiyle ciltteki ince çizgilerin giderilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Çok çukur olan bir yüze dolgu uygulaması yapılmadığı takdirde volüm vermek amacıyla zayıf ve dolgu yapılmak istenmeyen yüzlerde Somon DNA tedavisi uygulanabilir. Çok kuru ciltlerde cilde nem vermesi amacıyla da uygulanabilir.

Kimlere uygulanmaz?

• Hamileler
• Diyabet hastaları
• Damar tıkanıklığı ve felç geçmişi olan
• Kan pıhtılaşma bozukluğu olan
• Kalp hastalığı olan kişilere uygulanması tavsiye edilmemektedir.

Somon DNA Aşısı Nedir? Hangi Bölgelere Uygulanabilir?