PRP Acı Veren Bir Uygulama Mıdır?

PRP Acı Veren Bir Uygulama Mıdır?

PRP/ CİLT GENÇLEŞTİRME

PRP Nedir?

PRP (PlateletRichPlasma); platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Bu uygulama ile kişiden alınan bir miktar kan özel bir tüpe konularak, özel bir işleme tabi tutulur. Ardından kanın bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın (PRP), kanın alındığı kişiye yeniden enjekte edilmesi ile uygulanan tedavinin adıdır.

 

PRP Uygulamasında Amaç Nedir?

Plateletler yani trombositler vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını sağlayarak, natural hallerine dönmelerini amaçlar. Trombositler sayesinde vücudumuz gerekli büyüme özelliklerini alırlar ve yenilenmeyi sağlarlar. PRP’de ise amaç hemen hemen aynıdır. Vücuda verilen bileşenlerine ayrılmış kan sayesinde bu yenilenme ve büyüme hızlanır. Çok fazla trombositi verebilmek ve çok hızı bir şekilde yenilenmeyi sağlayabilmek PRP tedavisinin asıl amacıdır.  Tedavinin ardından PRP teknolojisinden normalin 4 katı kadar karşılık alabileceksiniz.

 

PRP Uygulaması Hangi Yollarla Yapılmaktadır?

Uygulamalarda PRP ile hazırlanan maskeler kullanılabilir. Estetik tıpta PRP; yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi bölgelere uygulanmaktadır. Lazer ve peeling gibi uygulamalardan hemen sonra da yıpranan derinin hızla yapılanmasını sağlamak amacıyla da PRP’ye başvurulmaktadır.

Deri üzerinde yılların ve güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmanın sonuçlarını geriye döndürecek biçimde kırışıklıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, esneklik ve parlaklığın yeniden kazandırılmasını sağlamak amacıyla da yapılır.

Ayrıca iyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak ve saç dökülmesinde tek başına kullanmak veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisini güçlendirmek de mümkün.

 

Hastanın Kendi Kanının İşlemden Geçirildikten Sonra Hastaya Yeniden Verilmesi Güvenli Midir?

PRP uygulamasında bir başkasının değil, hastadan alına kan kullanılır. Ancak PRP için alınan kan steril ortamda ve gerekli araçlar yardımıyla bileşenlerine ayrılmaktadır. Herhangi bir hastalık riski de bu sayede oluşmamaktadır. Verilen kana ayrıştırma işlemi dışında bir işlem uygulanmadığı için yeni bir ek madde de katılmamaktadır.

 

PRP Nasıl Uygulanır?

Uygulamanın yapılacağı kişiden yeterli miktarda kan alınarak özel cihazında serumlara ayrıştırılır. Ayrıştırılan serum, tüpün içerisinde birikir. PRP; enjeksiyon yolu deriye uygulanır. Deriyi gençleştirici etkisi, uygulamanın hemen ardından daha parlak ve canlı bir görünüm ile daha belirgin hale gelir.

 

PRP Tedavisi Kaç Dakika Sürer?

Yaklaşık 1 saat sürer. Tedavi edilecek alanlara kolay ve acısız bir şekilde enjekte edilir.

 

Kanın Alınması Ve Plateletlerin Ayrıştırılması Nerede Yapılır?

PRP uygulamasında kanın plateletlerine ayrıştırılması kesinlikle steril bir ortamda ve dikkatlice yapılır.

 

Uygulanacak PRP’nin Belli Bir Dozu Var Mıdır? Ne Kadarına İhtiyaç Duyulur? Ne Kadarı Uygulanır?

PRP’nin sağladığı yararlardan biri de budur. Diğer yöntemlerde olduğu gibi bir doz aşımı yoktur. Alınan kandan elde edilen serumun hepsi kullanılır. Elde edilen serum yüz, boyun, dekolte bölgesi, kolların dışı, bacakların iç kısmı gibi alanlara uygulanabilir.

 

PRP Uygulamasında Olumlu Etki Ne Zaman Görülür?

PRP uygulamasından hemen sonra ciltte bir parlaklık ortaya çıkar. Cildin yenilendiğini anında hissedersiniz. Bir süre sonra bu parlak görünüm hafif bir matlık kazanır.

 

PRP Uygulaması Kaç Seansta Etkisini Tam Olarak Gösterir?

PRP uygulamasında tam etki toplam 3 – 4 seanstan sonra kalıcı bir ışıltı, bir toparlanma şeklinde ortaya çıkar.

 

PRP Uygulamasının Avantajı Var Mıdır?

PRP uygulamasında sağlanan gençleştirici etkinin, benzer uygulamalarda elde edilen etkiler gibi sadece belirli alanlara yoğunlaşmamıştır. PRP cilt üzerinde daha büyük bir alana yayılır ve tedavinin daha kalıcı olmasını sağlar.

 

PRP Acı Veren Bir Uygulama Mıdır?

PRP uygulaması maske dışında enjekte edilerek gerçekleştirilir.  Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta bir acı hissi beklenmez. Enjekte işlemi sırasında acı hissini önlemek için anestezik krem kullanılır.

 

PRP’yi Kimler Yaptırmamalıdır?

PRP’yi platelet sayısı yetersiz kişilerde ve kanser tedavisi gören hastalarda uygulamak zararlıdır. Dolayısıyla PRP yapılamamaktadır.

PRP Acı Veren Bir Uygulama Mıdır?