3D Microbilading Kıl Tekniği Kaş Tasarımı

3D Microbilading Kıl Tekniği Kaş Tasarımı

Bayanların en korkulu rüyalarından biri de; şekilsiz görünen, bir türlü uzamayan, uzadığı zaman şekil vermekte zorlandığımız, yüz hatlarına uygun ve dış görüntüsünü bozmayacak şekilde kaş şekillendirmektir. Son zamanlarda yaygınlaşan ve neredeyse kadınların gözdesi haline gelen en son tekniklerden biri de Kıl tekniği ile kalıcı kaş kontörü, kalıcı makyaj (mikro pigmentasyon), kaş şekillendirmesi ya da başka bilinen bir ismiyle kaş dövmesi yapılmasıdır.
Uygulama tamamen doğal kıl efekti verilerek yapıldığı için kalıcı makyaj ile yapılan ya da kalıcı dövme ile yapılan kaş uygulamalarından çok daha doğal bir görüntüye kavuşturur.
Uygulama kesinlikle işinin profesyonelleri tarafından, steril ve hijyenik ortamlarda yapılmalıdır. Aksi takdirde, yanlış yapılan bir uygulama, hatalı renk kullanımı, doğru şekil verilmemesi gibi durumlarda yüzünüzün doğallığı, bakışınız, size verdiği ifade tamamen ters bir etki yaratacaktır. Ve hiçbirimiz katı görünümlü, yüz tipimize, yaşımıza, cilt rengimize uymayacak bir görüntüye ve yüzümüzün en çok dikkat çeken ve yüz hatlarımıza anlam katan kaşlarımızın doğallığını bozmak ve kötü bir görüntüye sahip olmak istemeyiz.
 
Kıl tekniği ile kalıcı kaş makyajı, kaş kontörü nasıl yapılır?
Öncelikle yüze uygun kaş ölçülüp, kalemle çizilerek işlem yapılacak en uygun modele karar verilir. Uygulama yapılacak bölge, lokal anestezi kremi ile uyuşturulur. Steril tek kullanımlık iğneyle pigment boyaları cilt altına yerleştirilir. Cilt altına zerk edilen pigment boya, kaş yapısına ve rengine uygun seçilmelidir. Kıl tekniğindeki amaç isminden de anlaşılacağı gibi kıl şeklinde boyamadır.
 
Kaşların yüz güzelliğinde ve estetiğinde nasıl bir önemi vardır?
Gözler ve çevresi güzellik, estetik ve hatta insanlar arası ilk iletişimde büyük önem taşır. Kaşlar da bakışların mimarı olduğu için ifade açısından oldukça önemlidir. Yüzün açılarına ve orantısına uygun, doğallıktan uzaklaşmadan tasarlanmış kaşlar estetiğimize büyük avantaj sağlar. Kişinin olduğundan daha genç ve dinamik görünmesi, sert ifadenin yumuşatılması, düşük gözlerin daha kalkık görünmesi doğru kaş tasarımı ile mümkündür.
 
KEMOTERAPİ GÖRMÜŞ HASTALARA DA UYGULANABİLİYOR
 Kıl tekniği kaş tasarımı kemoterapi görmüş hastalara da uygulanabilmektedir.
 
Yüze ideal kaş nasıl belirlenir?
Yüze ideal kaş öncelikle ölçümlerle belirlenir. Alın genişliği, göz  büyüklüğü, küçüklüğü veya düşüklüğü, burun açısı, yüz genişliği baz alınarak  kaşların ölçümü yapılmalıdır.
Yanlış yapılmış kaş, kişiyi olduğundan yaşlı, yüzündeki herhangi bir uzvu olduğundan büyük veya yüz ifadesini sert gösterebilir.
 
Yan etkisi var mıdır?kullanılan boya nedir? Kalıcılık süresi ne kadar?
 Olağan üstü alerjik bir cilt tipi değilse hiçbir yan etkisi yoktur. Kullanılan boyaların kalitesi önemlidir. Kaliteli kök boyası kullanılmasına özen gösterilmelidir. Normal günlük kullanılan kaş kalemleri ve makyaj malzemelerine alerjisi olanlar kalıcı makyajı  tercih etmektedir. Kıl tekniği ile yapılan kaşların kalıcılık süresi 1–1,5 yıl arasındadır. Bu süre koyu renklerde daha uzun, açık renklerde daha kısadır. Belirli aralıklarla 6-8 ay arayla, rötuş yapılarak solan renk canlandırılır. Kullanım süresini aza indiren en önemli faktör yağlı ciltlerdir.
 
Kıl tekniği ile kaş tasarımının diğer tekniklere göre ne gibi avantajları vardır?
Kıl tekniği ile kaş tasarımının diğer tekniklere göre en önemli avantajları doğal kaş kıllarınıza hiçbir zarar vermemesi, istediğiniz zaman rahatça sildirip farklı bir şekil yaptırabilmenizdir. En önemli avantajınız  kaşınıza işlem yapıldığının hiç belli olmaması, doğallığını korumasıdır.
 
Kıl tekniği ile kaş tasarımı sonrasında nelere dikkat edilmelidir? 
İlk üç dört gün su değmemesi gerekir. Önerilen kremle nemli tutulmalıdır.  Dört gün sonra hafif kabuklanan bölgeler kendiliğinden dökülecektir. Bu süre içinde kabuklanan bölge asla elle soyulmamalıdır. İlk yapıldığında koyu olan renk on gün sonra doğal bir hal alır.
 
Kıl tekniği ile kaş tasarımı yazın yapılabilir mi? İşlem sonrasında denize, havuza girme, banyo yapma konusunda bir kısıtlama getiriyor musunuz?
Kıl tekniği kaş tasarımı her mevsimde uygulanabilir. İlk 3-4 gün işlem bölgesine su değmemesi gerektiği için havuza ve denize girilmemesi önemlidir. Rengin solmaması için güneşe çıkıldığında koruyucu krem kullanılmalıdır.
 
 
 

 

3D Microbilading Kıl Tekniği Kaş Tasarımı