Alexandrite Lazer Epilasyonun Başarısını Etkileyen Faktörler

Alexandrite Lazer Epilasyonun Başarısını Etkileyen Faktörler

ALEXANDRİTE

Günlük hayatta hem kadınlar hem de erkekler için rahatsız edici olabilen istenmeyen tüyler kişilerin hayat kalitesini azaltan kozmetik sorunların başında gelmektedir.

Kullanılan lazer ışınının özellikleri ve uygulama tekniklerinin farklılaşmasına göre birden fazla lazer epilasyon yöntemi olduğu bilinmektedir. Bu yöntemler içerisinde en çok tercih edilen ve uzun dönemli sonuçları en detaylı şekilde analiz edilebilen yöntemin “Alexandrite Lazer Epilasyon” yöntemi olduğu dünya çapında kabul görmektedir. 

 

Alexandrite Lazer Nedir? 

Alexandrite kristali kullanılarak yüksek ısı enerjisi dağıtan bir lazer türü olan Alexandrite lazer; dalga boyu 755 nanometreye kadar ulaşan ve ışık rengi kırmızı olan bir lazer türüdür. 

755 nanometrelik dalga boyu ile derinin 0,000755 mm aşağısına kadar etki etme kapasitesine sahip olan Alexandrite lazer, günümüzde istenmeyen tüylere karşı en etkili lazer türlerinden biri olarak kabul edilmektedir. 

Tüm cilt tiplerinde kullanılabilen ancak etkisini en fazla açık renk tenlerde gösteren Alexandrite lazer epilasyon; hem kadınlarda hem de erkeklerde güvenle uygulanabiliyor. 

 

Alexandrite Lazer Epilasyonun Başarısını Etkileyen Faktörler 

Alexandrite lazer epilasyon hızlılığı, yüksek başarı oranı ile bilinen bir epilasyon yöntemi olsa da, başarılı sonuçların alınmasını belirleyen unsurlar lazerin türü ile sınırlı değildir. 

Öncelikle lazer epilasyon tedavisini yapacak kişilerin kesinlikle konusunda uzman olması ve kullandıkları cihazlar ile ilgili detaylı eğitime tabi tutulmaları gerekmektedir. 

Güvenli kabul edilen Alexandrite lazer, konusunda uzman olmayan kişiler tarafından kullanıldığında; diğer tüm lazer türleri gibi zararlı olabilmektedir. 

Alexandrite lazer uygulanmadan önce; uzmanlar tedavi talebi ile gelen kişilerin cilt tipini analiz etmeli, kıl yapısını incelemeli ve gerekirse küçük bir alana deneme atışı yapıp cildin lazer ışınına verdiği reaksiyonu görmelidir. 

Uzmanlar uygun gördüğü takdirde ve hastanın tüy durumu uygun olduğunda Alexandrite lazer epilasyonu güvenle uygulanabilir. 

Hasta açık tenli, sert ve koyu renkte kıl yapısına sahip ise Alexandrite lazerden alınacak sonuç gayet tatmin edici olacaktır. 

Hastanın ten rengi kıl yapısı uygun. Tedaviyi uzman uygulayacak ama çok önemli bir unsur daha var; Alexandrite lazer cihazları… 

Alexandrite lazer cihazlarının kalitesi hem sağlık için hem de tedavinin olumlu yanıt vermesi için oldukça belirleyicidir. Epilasyon merkezleri araştırılırken kullandıkları lazer epilasyon cihazları hakkında mutlaka bilgi edinilmeli ve sadece “Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi; FDA” tarafından onaylanan markaların kullanıldığı merkezler tercih edilmelidir. 

Alexandrite Lazer Epilasyonun Başarısını Etkileyen Faktörler