Antiaging Cilt Bakımı Hakkında Detaylı Bilgi

Antiaging Cilt Bakımı Hakkında Detaylı Bilgi

Antiaging Cilt Bakımı
Antiaging kelime anlamı olarak yaşlanmaya karşı olmayı ifade eder. Antiaging uygulamalar ile sağlıklı yaşam, kronik hastalıkların oluşmasını önlemek veya geciktirmek hedeflenmektedir. Böylece kişilerin ömürleri artarken aynı zamanda kaliteli bir yaşam sürmeleri sağlanmaktadır. Son yüzyıl içinde gelişmiş ülkelerde yaşam sürelerinin sürekli olarak artıyor olmasının altında modern tıp biliminin ve yasam koşullarındaki iyileşmenin sağladığı avantajlar yer almaktadır. Yaşlı nüfus oranı gün geçtikçe artmaktadır.

Yaşlılıkla beraber görülen kronik hastalıklara bağlı hastaneye müracaat ve sağlık harcamalarında görülen yüksek rakamlar gelişmiş ülkelerde antiaging tıp bilimini ön plana çıkarmıştır. Hastalıkları önlemek için yapılan harcamaların hastalıkların tedavisi için yapılan harcamalardan çok daha az olduğu görülmüş ve ülke ekonomisi açısından önemli ölçüde bir tasarruf sağlanmıştır. Yaşlılıkta görülen kronik iltihabi hastalıklar: diyabet, demans veya Alzheimer hastalığı, kalp damar hastalıkları, kanser, kemik erimesi; antiaging programlar ile iltihap ve serbest radikallerin oluşumu azaltılarak ve hücrelerin enerji üretimini arttırarak ve tarama testleri ile de erken teşhis ve hemen tedavi edilerek önlenmektedir.

Anti-aging Nasıl Bir Tedavi Şeklidir?
Anti-aging bir tür koruyucu hekimlik sayılabilir. Yaşlanmayı önlemek için uygulanabilecek tüm tedbirler, Anti-aging tedavisinin içinde yer alıyor diyebiliriz. Anti-aging tedavisinin ana temaları şunlardır:
* Hormon diagnostiği ve tedavisi
* Beslenmenin ayarlanması
* Risk teşhisleri ve danışmanlığı (Genetik)
* Vücut dinçliği
* Stres yönetimi
* Tıbbi kozmetik

Anti-aging Tedavisinin Temel Fonksiyonları Nelerdir?
Anti-aging tedavisi, yaşlanmayı önlemek için uygulanan bir tedavi şekli olduğuna göre, kişiye özel bir tedavi olması kaçınılmazdır. Kişiye has olarak şu yöntemlerle yaşlanmayı durdurmaya çalışmak, yaşlanma sürecini geciktirmek, Anti-aging tedavisinin temel unsurlarıdır:
* Antioksidan,mineral ve diğer vitamin eksikliklerin giderilmesi
* Hormon replasmanı (growth hormon, östrojen vs)
* Kişiye özel ANTİ-AGİNG diyet
* Egzersiz programı
* Cilt bakımı ve kozmetik cerrahi

Yaşlanmanın Sebepleri Nelerdir?
Yaşlanmanın en temel 3 sebebi:
* Serbest Radikaller
* Azalan Hormonlar
* Sağlıksız Yaşam

Antiaging Cilt Bakımı Hakkında Detaylı Bilgi