Aşırı Terleme Tedavisi

Aşırı Terleme Tedavisi

Terleme Tedavisi
Aşırı terleme ve terleme tedavisi günümüzde pek çok birey için ciddi bir sosyal problem oluşturmaktadır. Gerek iş yaşamında gerek yaşamda kişilerin kendine olan güvenlerini olumsuz etkileyen bir süreçtir aşırı terleme. Bize aşırı terleme şikayetiyle başvuran pek çok hastamızdan, aşırı terleme nedeniyle toplulukta rahat hareket edememek, insanların ellerini sıkamamak, kıyafet seçiminde özgür olamamak, istedikleri ayakkabıları rahatça giyememek gibi şikayetleri sıkça duymaktayız. Tüm bu şikayetlerin neticesinde yaşam kalitesinde ciddi sıkıntılar yaşanmakta buda kişilerin psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Sadece 10 dakikalık bir uygulama ile terlemeden kurtulmak ve uygulama sonrasında hemen normal yaşama geri dönmek, hem de neredeyse hiçbir yan etki olmaksızın.
 
Terleme tedavisi için kullanılan ilaç nasıl etki göstermektedir?
Uygulanan ilaç enjeksiyonu bölgesindeki sinir iletisini geçici olarak durdurur.  Bölgede terlemeye sebep olan sinirlerin iletisi ve dolayısıyla terin üretilip dışarı atılması engellenmiş olur.
 
Terleme tedavisi nasıl bir işlemdir?
Aşırı terleme olan bölgeye (el ayası, koltukaltı veya ayak tabanı) 10-15 noktaya ilaç enjekte edilir. Özellikle koltukaltı terlemesi için işlem genellikle ağrısız ve son derece konforludur. İşlem sonrası herhangi bir ilaç kullanımı ve pansuman gerekmez, kişi normal yaşantısına devam eder.
 
Terleme tedavisi için kulanılan ilaç ne zaman etki etmeye başlar?
Terleme tedavisi için kullanılan ilaç 3-7 gün içinde etkisinin tamamen gösterir. Yeni 3-7 gün içinde uygulama bölgesinde terleme durur.
 
Terleme tedavisinin etkisi ne kadar sürer?
Uygulamada enjekte edilen ilaç etkisini 6 ay içerisinde kaybeder. Ancak terleme tedavisi yaptığımız hastalarımızda özellikle birkaç uygulama sonrası etkinin 1 yıl kadar sürdüğünü görmekteyiz. Yani 10 dakikalık bir işlemle 1 yıl boyunca terlemeden kurtulmuş olursunuz.
 
Terleme tedavisinin olumsuz yönleri nelerdir?
Terleme tedavisinin neredeyse hiçbir yan etkisi yoktur. İşlemin yılda bir tekrarlanmasının gerekliliği bir dezavantaj olarak algılansa da, diğer yöntemlerin yan etkileri ile kıyaslandığında 10 dakikalık ameliyatsız bir tedavi yöntemi için bu dezavantaj göz ardı edilebilir.
 
Vücudun hangi bölgelerindeki aşırı terleme tedavi edilebilir?
Koltukaltı, el ayası ve ayak tabanın gibi bölgelerde terleme tedavisi yapılabilir. Bu bölgeler içerisinde en sık başvuran hasta grubu koltuk altı ve el ayası terleme şikayeti olan hastalardır.
 
Terleme tedavisi sonrası denize girebilir miyim?
Uygulama sonrasında hemen o anda bile denize havuza girebilirsiniz. İşlemden hemen sonra tamamen normal yaşama dönmeniz için hiçbir engel yoktur.
 

 

Aşırı Terleme Tedavisi