Cilt Bakımı

Cilt Bakımı

 

Cilt Bakımı Nedir?

 

Cilt güzelliği,  başta kadınlar olmak üzere herkesin önem verdiği bir konudur.  Sivilce ve siyah noktalarla uğraşmak, makyajla uyumak, makyajı iyi temizlememek ya da cilt bakımlarını aksatmak cildi yıprattığı gibi büyük cilt problemlerine de yol açmaktadır. Alkol ve sigara tüketimi, beslenme alışkanlıkları ve çevresel etmenlerce zamanla canlılığını yitiren cildin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekmektedir.

 
Cildin tazeliğini ve pürüzsüzlüğünü korumak için yapılması gereken cilt bakımı, cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek için yapılan uygulamaları kapsar. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapılan düzenli cilt bakımı ile,
•    Ciltte oluşan aknelerin giderilmesi
•    Cilt gözeneklerinin sıkıştırılması
•    Ciltte renk değişikliklerinin eşitlenmesi sağlanmaktadır.

 

Cilt bakımı nasıl yapılır?

 

Cilt bakımı mutlaka uzman kişilerce yapılması gereken bir uygulamadır. Uzman kişilerce yapılmayan cilt bakımı sonrasında cildimizde kalıcı hasarlara yol açmaktadır. 

 

Cilt Bakımı İşlemi Kaç Dakika Sürmektedir?

 

Sağlıklı bir cilt bakımı işlemi  cildin doluluk oranına göre 1-1,30 dk sürmektedir.

 

Düğün, kutlama, davet gibi özel geceler için cilt bakımı aynı gün yaptırılabilir mi? 

Aynı gün cilt bakımı yaptırılması önerilmiyor. Çünkü tertemiz bir cildin temizleme işleminin hemen ardından makyajla kapatılması hiç doğru değil. Kişinin sorunlu bir cildi yoksa 3-4 gün önceden, sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunları varsa da 10-12 gün öncesinden cilt bakımı yaptırmasında fayda var.

 

Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmak İçin;

 

Herkesin hayali olan sağlıkla parlayan ve pürüzsüz bir cilt için cilt bakımı ile birlikte birçok noktaya da dikkat edilmesi gerekmektedir. 
•    Cildin canlılığını korumak için sigara, alkol ve fazla kafein tüketmekten kaçınılmalıdır. Sigara kullanılmasanız bile çevrenizde sigara içildiğinde sigara dumanı cildinize gelmektedir. Sigara cildinizin erken yaşlanmasına ve solmasına neden olur. Sağlıklı bir cilt için ve sağlığınız için sigara içmekten ve sigara dumanına maruz kalmaktan uzak durmalısınız.
•    Düzensiz uyku problemleri, sizin yorgun görünen bir cilde sahip olmanıza neden olmaktadır. Cildiniz için düzenli uyumaya dikkat etmelisiniz. Her gün aynı saatte yatıp aynı saatte uyanmak cilt sağlığı içinde oldukça faydalıdır.
•    Aşırı yoğun çalışma ve stresli dönemlerde kişilerin ciltleri daha çok yıpranmaktadır. Bu yıpranmayı önlemek için yoğun çalışma temposu, stresli iş hayatı olan kişiler yüz masajı gibi yöntemlerle cilt bakımı yaptırmaya dikkat etmelidir.
•    Yağlı yiyecekler ve asitli içecekler hem kilo problemi yaşamanıza hem de cildinizin yağlanmasına neden olur. Bu tür gıdaları tüketmek sivilce, siyah nokta problemlerini de artırmaktadır. Bu nedenle bu tarz gıdaların tüketimi sınırlandırılmalı, sürekli tüketmemeye dikkat edilmelidir.
 

Cilt Bakımı