Cilt Yenileme Nedir? Ne Şekilde Uygulanabilir?

Cilt Yenileme Nedir? Ne Şekilde Uygulanabilir?

Cilt Yenileme ve Cilt Gençleştirme

Lazerle cilt yenileme işleminde kullanılan lazer cihazlarının tamamı cilde yüksek enerjili ışınlar gönderirler. Bu lazer ışınları cildin yapısında bulunan su molekülleri veya kromofor adı verilen ve renk içeren maddeler tarafından tutulurlar. Işık enerjisinin su ve kromoforlarca tutulması sonucu enerji ısıya dönüşür ve cildin ışığa maruz kalan bölgesini kontrollü olarak katmanlar halinde tahrip eder. Lazer atışlarına maruz kalma sonucu tahrip olmuş cildin güneş ve benzeri etkilerden yıpranmış ve kırışmış dış katmanlarının yerini, yeni oluşan taze cilt dokuları alır. Bazı lazerler cilt yenileme işlemini cilt dokularını tahrip etmeden sadece ısıtarak da sağlamaktadır.
Cilt gençleştirme işlemi sonucunda cilt yapısı ve görüntüsünde önemli bir gelişme sağlanabilir. Cilt daha genç, daha sağlıklı, lekelerden ve izlerden arınmış daha temiz ve duru bir görünüme kavuşur. Lazerle cilt yenileme işlemi ile cildin elastikiyeti artar ve kırışıklıklar önemli oranda azalır. Lazerle cilt gençleştirmek için yapılan işlemlerden bir tanesi de kliniğimizde uygulanan Baby Face Beauty Thilium lazer işlemidir.

Baby Face Beauty Nedir?

Baby Face BeautyT- Thulium Lazer teknolojisine sahip leke tedavisi ve cilt gençleştirme alanlarında üstün başarı sahibi, FDA onaylı lazer cihazıdır. Bu sistemde Lazer ışınları ile deride mikro-kanallar açılmakta ve kişinin sorununa göre seçilen C vitamini; A vitamini; Tranexamicacid; Resveratrol; Kök hücre içeren nano partiküküllü Lasemd ampulleri cilde yedirilmektedir. Böylece hem lazerin etkisinden hem de ampüllerin antioksidan; antiaging ve aydınlatıcı-parlatıcı etkisinden faydanılmaktadır.

Baby Face Beauty'nin lazerden farkı nedir?

-Öncelikle tedavi süresinin kısa olması (5-10 dakika toplam süre)
– Ağrısız bir yöntem olması sebebiyle anestezi ihtiyacı olmaması
– Kısa süreli bir kızarıklık olması nedeniyle kişinin günlük yaşamına hemen dönmesi.
– Hem lazerin etkisi hem de kullanılan kozmesötiklerin ciltte emilmesi için ideal ortamı sağlayarak, içten dışa doğru iyileşmeyi hızlandırır.

Baby Face Beauty nasıl uygulanır?

İşlem iki aşamada uygulanır. İlk aşamasını cildin duruma göre thulium lazer ışığı ile cildin yüzeyinde oldukça küçük çapta dakikada 6.000 adet yarattığı mikrokanallar açılır, bu arada cildin sorununa göre seçilen uygun farmesötik ürün (LASEMD Ampülleri) hazırlanır. 4-5 dakikalık thulium lazer uygulamalarının ardından ikinci aşamada cildin ihtiyacına göre thulium lazer desteği ile açılan deliklerden cilt altına kendi özel ürünleri yedirilir, sonrasında ortalama 10 dakika maskesi uygulanır.

Baby Face Beauty hangi amaçlar için kullanılabilir?

-Ciltte beyazlatma
– Parlatma
– Kırışıklık azaltma
– Antiaging – Epidermal Melasma
– Pigment azaltılması
– Cilt gevşekliği
– Skar azaltma
– Dekolte bakımı
– Boyun gençleştirme

Baby Face Beauty kaç seans uygulanmalıdır?

Kişinin cildindeki sorununa bağlı olarak 2 hafta aralıklarla 3-5 seans uygulanabilir. Tek seans bile sonuçları açısından oldukça tatminkardır.
Baby Face Beauty Thulium lazer ile bütün cilt tiplerine yıl boyu güvenle tedavi uygulanabilir ve gelişmiş moduyla kozmesötik salım, cilt renginin ve dokusunun iyileştirilmesi ve pigmentli yaraların hafifletilmesi gibi çeşitli tedaviler yapılabilir.

Cilt Yenileme Nedir? Ne Şekilde Uygulanabilir?