Dermapen nedir?  

Dermapen nedir?  

Dermapen nedir?  

Genişlemiş gözenekler, ince çizgi ve kırışıklıklar, ağız etrafındaki sigara çizgileri gibi yaşlanma bulgularının belirginliğini azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve daha dinç bir görünüm elde etmek için tercih edilen Dermapen yöntemi, 2012 yılında ABD’de yılın en iyi cilt gençleştirme sistemi seçildi. Dermapen tedavi sistemi, cilt gençleştirme dışında akne ve suçiçeği izlerinin, çatlakların ve cerrahi sonrası izlerinin belirginliğini azaltıyor. Dermapen, cildin değerli üst tabakası epidermise zarar vermeden, soymadan, tahriş etmeden uygulanan bir yöntem. Geçmişi antik Çin tarihine kadar uzanan ve Çin prenseslerine uygulanan mikroiğne sisteminin modern tıp ile birleştirilmiş hali dermapen uygulaması, özellikle yüz, el ve boyun bölgelerinde kullanılıyor. Yöntem tüm deri tipleri için uygun ve ince olduğu için pek çok uygulamada çekinilen boyun, kol içleri gibi bölgelerde de uygulanabiliyor.   

 

Dermapen yöntemi nasıl uygulanıyor?  

Uygulama öncesinde ciltteki makyaj artıkları temizleniyor ve cilt dezenfekte ediliyor. Dermapen uygulanacak bölgeye saf hyaluronik asit uygulanıyor. Dermapen cihazının cilde dik olarak hızla girip çıkan ultra ince mikro iğneleri (0,02 mm) sayesinde deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılması ile cildin iyileşme mekanizmaları tetikleniyor. İşlemden sonra yatıştırıcı bir peptid maskesi uygulanıyor. Yaklaşık 30-40 dakika süren Dermapen işlemi ile cildin sıkılığı, elastikiyeti için vazgeçilmez olan “kollajen” ve “elastin” sentezi sağlanıyor ve kan dolaşımı artırılıyor. 4 hafta ara ile minimum 4 seans olarak önerilen bu yöntem, hekim tarafından uygun görülen sürelerde tekrarlanabiliyor.   

 

•    Tüm yıl boyunca uygulanabilecek tedavi
•    Yaz aylarında da rahatlıkla uygulanabiliyor.
•    Yanık, leke ya da iz oluşma riski yok. 
•    Tüm deri tipleri için uygun. 
•    Lazer ile cilt gençleştirme uygulanamayan koyu tenli hastalarda iyi bir alternatif. 
•    Boyun, kol içleri gibi bölgelerde de uygulanabiliyor.
•    Dermapen cihazının dizaynı, burun kenarı, göz çevresi, dudak çevresi gibi ulaşılması güç bölgelerin tedavi edilebilmesini sağlıyor.

Dermapen nedir?