Dermaroller Tedavisi

Dermaroller Tedavisi

Dermaroller, silindirin çevresine yerleştirilmiş yüzlerce mikro iğnecikten oluşan bir aparattır. Dermaroller ciltten geçerken, cilt yüzeyinde küçük mikro kanalcıklar oluşturur. Ciltte oluşturulan bu kontrollü hasar, vücudun bir yara iyileşmesi tepkisi vermesine neden olur. Çevre doku yıkılır ve yeni elastin ve kollajen oluşturulur. Fibroblastlarda kollajen üretimi 200-300 kat artar. Bu sayede yara izleri, ince çizgiler, kırışıklıklar ve lekelenmeler temizlenir ve yerine yeni kırışıksız, lekesiz, izsiz bir cilt gelir.
 
Uygulama ile akne izlerinin tedavisinde, geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında, göz altı morluklarının giderilmesinde ve saç dökülmesi gibi birçok problemde oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor.
 
Uzmanlar, 3-9 ay arasında tam olarak sonuç alındığını, kontrollü çalışmalarda 6-8 sonra kollajende yüzde 200 artış görülmektedir. Anti-aging ve akne izleri başta olmak üzere deri çatlakları, göz altı torbaları ve morlukları, cilt lekeleri, yoğun saç kaybı gibi pek çok sorunun "Dermaterapi" ile çözümlenebilir. 
 
İnce çizgi ve kırışıklıklarda,
Cilt çatlaklarında (stretch marks),
Gözaltı morluklarında ve torbalarında,
Akne ve yanık skarlarında,
Saç kayıplarında,
Cilt lekelerinin giderilmesinde son derece etkilidir
 
DERMAROLLERIN FAYDALARI
AKNE VE SİVİLCE İZİ TEDAVİSİ: Ergenlik, genetik ve stres gibi nedenlerle yüzde veya vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan sivilceler geride iz bırakabilmektedir. Estetik görüntüyü bozan bu izler, kişilerde özgüven kaybına sebep olabilmektedir. Kadınlarda ve erkeklerde sıkça görülen sivilce izlerini, derinliklerine göre uygun boyuttaki Dermaroller ile tedavi etmek mümkündür.
SAÇ TEDAVİSİ: Genetik, stres ve dış etkenler gibi birçok sebepten ötürü kadınlarda ve erkeklerde zaman içinde saç kaybı yaşanmaktadır. Geleneksel saç bakım ve onarım yöntemleri sadece derimizin üst tabakası olan epidermise etki etmektedir. Oysa saç kökleri çok daha aşağı tabakada, yani dermiste bulunmaktadır. Saç derisinin geçirgenlik oranı en fazla %3 olduğu için, bu gibi eski yöntemlerin etkileri çoğunlukla çok yavaş gerçekleşmekte ya da uygulamalar sonucunda kayda değer bir değişiklik elde edilememektedir. Sonuç olarak kullanılan pahalı vitaminler, bakım yağları ve serumlar büyük bir oranda boşa gitmektedir.
GÖZ ALTI MORLUKLARI VE TORBALARI: Genetik faktörler, kilo alıp verimi yada çeşitli sağlık sorunları sonucu oluşan gözaltı morluklarına ve vücudun su tutmasından veya yaşlanmadan kaynaklanan göz altı torbalarına, dermaroller ile müdahale etmek mümkündür. Dermaroller, göz altında gezdirilerek göz altı derisini uyarır ve yenilenme başlatır. 3 haftada bir kullanım neticesinde 4-5 aylık kısa bir sürede göz altı morluklarında ve torbalarında gözle görülür etki sağlanmış olur. Daha canlı daha diri ve sağlıklı göz yapısına kavuşulur.
ÇATLAK TEDAVİSİ: Hamilelik, aşırı kilo alıp verme, boy uzaması ve ergenlik dönemindeki hormonal değişimler gibi birçok sebepten oluşan çatlaklar, bir çeşit deri yırtılmasıdır ve cildin alt tabakası olan dermiste meydana gelir. Dermarollerın üstündeki iğneler hiçbir kozmetiğin ulaşamayacağı, çatlakların meydana geldiği, dermis tabakasına mikro delikler açar. Bu delikleri yara gibi algılayan vücut, hızla çatlak bölgeyi onarmaya başlar. Böylece vücudun kendi tamir mekanizması uyarılarak, kollajen artırımı sağlanır ve çatlaklarda hızla iyileşme başlar. Dermarollerın bu etkisinin yanı sıra, açtığı mikro kanallar sayesinde derinin geçirgenlik oranı arttırılarak, kullanılan kolajen serumların, vitaminlerin ve çatlak kremlerinin emilimi sağlanır. 
KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ (ANTİAGİNG): Uzmanlar yaşlanmanın önüne geçmek için yıllarca çalışmış ve bunun çözümü olarak cilt uyarılma sistemini kabul etmişlerdir. Dermaroller, cilt üzerinde gezdirildiğinde üstündeki mikro iğneler yardımıyla cildi uyarır ve sürekli bir kollajen oluşumu ve canlılık sağlar. Hiçbir cilt problemi olmadan bile, sadece anti-aging amaçlı olarak ayda bir kullanılması tavsiye edilen Dermaroller yardımıyla, zamanın önüne geçmek mümkün olmaktadır. 
 
Dermaroller Tedavisi