Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Dudağınızdaki ince alanlara hacim kazandırarak daha simetrik dudaklara sahip olmanız sağlanır. Deri altınıza dolgu ilavesi ile istediğiniz dolgun ve belirgin dudaklara sahip olabilirsiniz.
 
Dudak dolgusuna neden ihtiyaç duyulur? 
Bazı kişilerde yapısal özellik olarak dudaklar incedir. Bunun yanında yaşlanan kişilerde yüzdeki diğer bölgeler gibi dudaklar da çekiciliğini yitirirler. Dudaklar hacim kaybederek daha ince ve düz hale gelirler. Buna ek olarak dudağa arkadan destek veren çene kemiklerdeki değişiklikler ve dişlerdeki yükseklik kaybı dudakların aşağı sarkmasına katkıda bulunur. Yine dudak çevresi kaslarda yaşla ortaya çıkan dudak üstünde dikey çizgilerin ortaya çıkmasına sebep olur. Dudak büyütme Ayrıca yine bazı kasların olaya katılması dudak köşelerinin aşağı dönmeye başlayarak üzgün bir ifade vermesine sebep olur.
 
Dudak dolgusu olarak hangi ürünler kullanılır? 
Gerek yapısal olsun gerekse yaşlanma sonucu çekiciliğini kaybeden dudaklara yapılacak dudak dolgusu işlemi sonrasında dudaklara çekicilikleri yeniden kazandırılabilir. Bu yöntem dermal dolgu maddeleri kullanılarak yapılır. Sonuçları kalıcı veya geçici olmak üzere çok çeşitli dolgu maddeleri bulunmaktadır. Özellikle hyalüronik asit içeren dolgular dudak dolgusu yaptırmak isteyen adayların ihtiyaçlarına, elde etmek istedikleri sonuçlar açısında oldukça avantajlı ürünlerdir.
 
Dudak dolgusu uygulaması nasıl yapılır? 
Uygulama hasta oturur vaziyette iken yapılır. Dudağın yapısı, hastanın yaşı ve beklentilerine bağlı olarak dudak içine ve ya dudak sınırlarına enjeksiyon yapılmaya başlanır. Dudak dokusuna yapılacak dudak dolgunlaştırma işlemi ile dudağa hacim kazandırılması ve bunun sonucu olarak dudakların bir miktar öne doğru çıkarak belirginleşmesi sağlanır. Yine dudak köşelerindeki aşağı dönme yukarı kaldırılabilir ve dudak üstündeki dikey çizgiler de aynı seansta tedavi edilebilirler. Üst dudağın orta kısmını burun ile birleştiren iki çizgiye filtrum adı verilen bu iki paralel kabarık çizgiye yapılacak dudak dolgusu uygulaması ile üst dudağın şekillendirilerek yuvarlaklaştırılması ve sonuçta daha estetik ve çekici görünmesi sağlanabilir. İşlem ortalama 20 dakika kadar sürecektir. İşlemin en önemli yan etkileri şişlik ya da morarma gelişebilmesiyse de oldukça nadir gözlenirler. Bu yan etkiler geliştiğinde 3-14 gün içinde gerileyecektir.
 
 
 
 
Dudak Dolgusu