Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Güneş ışığı, yerçekimi, sigara içilmesi ve yaşlılık gibi etkenler sebebiyle özellikle  yüz bölgesinde kırışıklıklar meydana gelir. Kırışıklıkları derin ve yüzeyel olarak kabaca ikiye ayırmak mümkün. Derin kırışıklıklar ve sarkmalar, bulunduğu bölgeye göre ameliyat ile azaltılabilir. Fakat yüzeyel kırışıklıklar için elimizde ameliyatsız bazı çözümler mevcut. Bu çözümlerin başında dolgu maddeleri gelmektedir. Özellikle yağ azalması veya yer değişikliğine bağlı meydana gelen kırışıklıkları azaltmada çok etkili bir yöntemdir.
 
Dolgu tedavisi, bir çok bölgede etkili ve istenilen sonuçları verebilen oldukça güvenilir ve hiç bir yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir. İşlem sırasında ve sonrasında her hangi bir ağrı olmaması sebebiyle kozmetik tedaviler arasında oldukça tercih edilmekte ve bu sebeple dolgu tedavileri, yaygın olarak yapılmaktadır.
Dolgu enjeksiyonları, bir çok sorunlu bölgeye yapılmaktadır. İstenilen sonuçları kısa sürede vermesi adına tercih edilmektedir. Uygulanan dolgu tedavi bölgelerinden biri de, dudaklara uygulanan kozmetik ve estetik girişimleridir.
 
Dudak dolgusu denilen bu girişim ile birlikte, özellikle ince yapılı dudakların kalınlaştırılması ve daha hacimli bir görüntüye kavuşulması sağlanmaktadır. Hylüronik asit maddesi içeren dolgu materyalleri ile dudak dolgusu yapılmaktadır. Dudak dolgusu ile birlikte dudak hacmi arttırılır, dudak kenarlarına doğru hafif bir kıvrım kazandırılarak çekici ve estetik bir görüntü kazandırır. Dudak dolgusu ile dudaklara yapılan müdahaleler sonucu oluşan etkileri şöyle sıralayabiliriz:
Dudaklara hacim ve dolgunluk kazandırılarak daha çekici dudaklar oluşturulur.
Üst dudak üzerindeki ince çizgilerin görünümünde azalmalar olur.
Dudak kontorune etki ederek, dışa doğru daha kıvrık dudaklar oluşturur.
Dudak asimetrilerini düzeltir.
Dudak kenarında oluşan hafif sarkıklığın toparlanmasına yardımcı olur.
 
Dudak dolgusu, ortalama 30 dakikalık bir işlemdir. İşlemden önce uygulama yapılacak dudak bölgesine anestezik krem sürülür ve 20 dakika beklenir. Sonrasında küçük uçlu iğneler ile dudak dolgusu işlemi tamamlanır. Dudak dolgusu işlemi sırasında ve sonrasında acı ve ağrı hissi oluşmaz. İşlem sonrasında, hafif morluklar görünebilir ancak bu oldukça normal bir durumdur. Bir iki gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Aynı zamanda dudak dolgusu işlemi sonrasında hafif derecede bir ödem oluşması çok normaldir. Yine bir iki gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Dudak dolgusu işlemi sonrasında, ortalama 2-3 saat içerisinde her hangi bir şey yenilmesi, içilmesi ve ruj gibi makyaj malzelerinin kullanımı yasaktır. Dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama 8-12 ay arası değişmektedir. Ancak işlem tekrarlanabilir bir işlem olması sebebiyle, etkisi sona erdiğinde yeniden dudak dolgusu yapılabilir.
 
 

 

Dudak Dolgusu