Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

İnce dudak yüzün yorgun, mutsuz ve olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olan estetik problemlerinden birisidir. Dudak inceliği doğuştan ya da yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çünkü yaş aldıkça yüz hacmini kaybeder, konturları silinir, daha renksiz bir hal alır. Hatta yaş ilerledikçe dudakların iki yanı aşağıya doğru sarkabilir.
Dudaklarının inceliğinden ve yüzlerindeki mutsuz, sinirli, yorgun ifadeden kurtulmak isteyen kişiler dudak dolgusu enjeksiyonundan faydalanabilirler. Dudak dolgunlaştırma estetiği ortalama 20 dakika içinde gerçekleştirilen ameliyatsız bir estetik operasyondur. 
 
Dolgu enjeksiyonu, geri dönüşümlü bir tekniktir. Ortalama 1 yıl içinde dolgu enjeksiyonunun tekrarlanması gerekir. Operasyonun tekrarlanma süresi geldiğinde hasta memnun ise işlemi tekrar ettirir, değil ise uygulamadan vazgeçebilir.
 
Dolgu enjeksiyonu nasıl uygulanır?
Dolgu enjeksiyonunda çeşitli dolgu malzemeleri kullanılabilir. Bunların arasında en yaygın olanı hyalüronik asit dolgu malzemesidir. Hyalüronik asit dolgu malzemesi cildin doğal yapısında da bulunan, yaşlanmayla birlikte azalan bir malzemedir. Ortalama 20 dakikalık bir operasyon ile eksilen bu malzeme dudağa enjekte edilir. 
 
Dolgu enjeksiyonunda dudak tasarımı nasıl yapılır?
Dudak tasarımı yüzün geneli ile ölçülendirilerek yapılır. Dudakların boyutu, kıvrımları ve konturu yüzün genel hatları ile orantılı olmalıdır. Dudak dolgusu estetiğinin ana hedefi dudağı daha şekilli, daha hacimli ve daha canlı görünmesini sağlamaktır. Dudak tasarımı muayene sırasında hasta ile birlikte hazırlanıyor. Böylece hasta dudak tasarımı sürecine dahil olabiliyor. Uygulamaya daha tereddütsüz girebiliyor. Herhangi bir kötü sürprizle karşılaşmıyor.
 
Dolgu enjeksiyonunun iyileşme süreci nasıldır?
Dolgu enjeksiyonu ameliyatsız bir işlem olduğu için iyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. Hasta operasyonun hemen ardından dolgun dudakları ile iş hayatına ya da günlük hayatına devam edebilir. Operasyonun sonuçlarının görünür olması için de bekleme süresine ihtiyaç yoktur. Dudaklarda hassasiyet oluştuğu için aynı gün saat sıcak içecek tüketilmemesi iyi olur. Bir de güneş ışıklarının zararlı ışınlarına karşı koruyucu önlem almak da tavsiye edilir.
 
 

 

Dudak Dolgusu