Gençlik Aşısı Hakkında Detaylı Bilgi

Gençlik Aşısı Hakkında Detaylı Bilgi

Gençlik Aşısı (IAL Sistem)
IAL Sistem adı verilen ve % 100 saf hyalüronik asit kullanarak oluşturulan bu gençlik aşısı minik aşılar şeklinde yapılıyor ve cildin kendi kendini onaran, nem ve esneklik sağlayan, sıkılaştıran hücreleri çalışmaya başlatıyor. Böylece 2–5 günden sonra ciltte canlılık, parlaklık, kırışıklıklarda hafifleme ve gerginlik sağlıyor.

Gençlik Aşısı Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Gençlik aşısı cilde nem kazandırmak ve elastikiyetini arttırmak amacıyla uygulanan hayvansal olmayan hyalüronik asittir. Cilt altına çok ince iğne ile uygulanan enjeksyonların etkisi hemen görülmeye başlamakla birlikte asıl etki 2-3 ay sonra hissedilir. Estetik işlemlerde özellikle dolgu amaçlı kullanılmaktadır. Dolgular arasında en güvenilir maddedir. Gençlik aşısının dolgudan farkı saf halde olması, dermisde yayılması, kitle etkisi oluşturmaması ve asıl görevi olan su tutma özelliği ile cildin canlanmasını sağlamasıdır. Cildin yaşlanma sürecini gerileterek daha genç ve sağlıklı bir görünüme neden olur. Gençlik aşısı yabancı molekül içermeyen saf halde hyalüronik asit bulundurur ve dolguların ömürlerini uzatmak için kullanılan çapraz bağları yoktur.

Yaşlandıkça cildimiz koljenin yapı taşı olan hyalüronik asidi ve yağ dokusunu kaybeder. Bu da derinin sarkmasına ve kırışıklık ve derin çizgilerin oluşmasına neden olur. Hyaluronik asit, cildimizin genç kalmasında çok önemli bir rol oynar. Hyalüronik asit cildin nemli kalmasını sağlarken kollajen üretimini tetikleyerek cilt sıkılığını ve canlılığını arttırır. Hyalüronik asit aynı zamanda anti-oksidan etki gösterek cildimizi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Böylece cildin yaşlanması gecikir. Bu nedenle yapılacak hyalüronik asit enjeksiyonları için Gençlik Aşısı terimini kullanmak yanlış olmaz.

Gençlik aşısı IAL Sistem; 20 yaşından itibaren tüm cilt tiplerine uygulanabilir. Hiçbir reaksiyona sebep vermemesi cildin kendi molekül yapısında olmasından kaynaklanır. Yüzde, boyunda, dekoltede ve ellerde sıklıkla uygulanan, bu bölgelerdeki problemlerin çözülmesinde önemli etkileri olan bir yapısı vardır. En önemli kullanım alanı Anti-aging uygulamalarıdır. Yaşlanma sürecinin cilt üzerindeki negatif etkilerinden cildi korumak amacıyla uygulanan IAL; hem önleyici hem de tamamlayıcı bir anti-aging tedavisidir. Gençlik aşısı IAL Sistem ACP‘nin piyasadaki diğer Hyalüronik Asit ürünlerinden farkı üretim teknolojisinde yalnızca kendisine ait patenti ile etkisinin uzun süreye yayılmasıdır.

Hyalüronik asit saf bir moleküldür ve cilt ihtiyacı olduğu için onu hemen alır ve absorbe eder yani cilt tarafından hemen emilir. Yılda 2 kez tekrarlanması etkisinin uzun süre devam etmesini sağlar. 2. günden itibaren ciltte nemlenmenin arttığı, cildin doku tonusunun daha kaliteli bir konuma geldiği gözlenir. Sağlıklı beslenme ile sağlıklı bir yaşam tarzı, tedavinin daha başarılı olasını ve uzun süre kalmasını sağlar. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Genellikle uygulamadan sonraki bir iki saat içinde, nadiren de 24 saate uzayan bir periyotta tüm bu etkiler yok olur. 
Doktor tarafından belirlenen bir tedavi protokolü olmasından dolayı, doktor hastasının problemine göre yapılması gerekenleri detaylarla belirtecektir. Ancak genel olarak önerilen bol su içilmesi ve varsa sigara ile içki tüketiminin mümkünse azaltılması, cildin güneşten korunması için gerekli ürünlerin kullanılması başlıca dikkat edilecek hususlardır.

Gençlik Aşısı Hakkında Detaylı Bilgi