Gençlik Aşısı Uygulaması

Gençlik Aşısı Uygulaması

GENÇLİK AŞISI 
 
Günümüzde, insanlar her yaşta genç görünmek istemektedirler. Bunu mümkün kılacak en önemli etken cilt sağlığıdır. Cildimizin sağlıklı olması daha genç ve daha güzel bir görünüm sağlar. Cildimizin sağlıklı olması için yaşlandıkça kaybettiği kollejeni yerine koymak çok önemlidir. Çünkü daha genç yaşlarımızda cildimizin daha gergin, daha dolgun görünmesinin nedeni cildimizdeki kollejendir. Yaşımız ilerledikçe cildimizdeki kollejen azalır. Bu herkeste olan yaşlanmaya bağlı doğal bir olaydır. Fakat sigara kullanımı, çok güneşe maruz kalmak gibi dış etkenler yaşlanma etkilerini artırır. Peki, kollajenimiz azalınca ne olur. Ciltteki kollejen azalınca cildimiz su tutamaz yani nemini, gerginliğini, parlaklığını kaybeder, kırışıklıklar artar, kısaca yaşlanır. Gençlik aşısı, azalan kollejeni artırma işlemidir. Böylece yaşlanma etkilerini azaltabiliriz.
 
Gençlik Aşısı Nasıl Etki Eder?
 
Gençlik aşısı, cilt içine Hyalüronik asit verilmesi ile etki eder. Böylece, ciltteki azalmış kollejne bağlı yaşlanma etkilerini azaltır.Hyalüronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir. En fazla bebek cildinde bulunur. Canlı, nemi fazla, parlak ciltlere “bebek gibi cilt” dememiz bundandır. Fakat Hyalüronik asit 25 – 30’lu yaşlardan itibaren azalmaya başlar, bu azalma menopoz ile çok hızlanır. Cilt Hyalüronik asidinin azalmasıyla canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Dışarıdan verilecek olan Hyalüronik asit yaşlanma sürecini geriletir.
 
Gençlik Aşısının Sonuçları Nelerdir?
 
Gençlik aşısı uygulama sonucunda cildiniz; daha sağlıklı ve genç görünür. Bu sayede,  güzel olmanın yanında en önemlisi doğal görünmek mümkün olur. Uygulayacağımız Hyalüronik asit sayesinde;
Cildinizin kalitesinin artar,
Cilt kuruluğunun azatlı,
Daha dolgun ve gergin bir cildiniz olmasını sağlar,
Yüzeysel kırışıklıkları azalır ve yeni kırışıklık oluşması azaltılır,
Cilt lekeleri azalır,
Sigara ve güneş gibi dış etkenlerle oluşan ciltteki hasarları azaltır. Cildin daha canlı ve parlak olmasını sağlar,
Akne izlerinin azaltılmasına yardın eder.
 
Gençlik Aşısı Hangi Bölgelere Uygulanır?
 
Yüz, boyun ve el gibi bölgelere saf hyaluronik asit uygulanmaktadır
 
Gençlik Aşısı Kimlere Uygulanabilir?
 
20 yaşından itibaren herkese uygulanabilir. Aşının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
 
Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanır?
 
Gençlik aşısı enjeksiyon işlemidir. Yani iğnelerle uygulanır. Öncesinde uyuşturucu krem kullanıldığı ve çok ince iğneler kullanıldığı için çok ağrılı değildir.
 
Gençlik Aşısı (IAL-SİSTEM) Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
 
Alın
Kaş Ortası
Göz Çevresi
Ağız Çevresi
Yüz
Boyun
Dekolte
El Üzerleri
 
Gençlik Aşısı (IAL-SİSTEM) Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
 
Özellikle güneşin zararlı etkilerine maruz kalma, sigara ve alkol kullanımı gibi sebeplerden ötürü cilt dokusunda erkenden meydana gelen zararların giderilmesi ve önlenmesinde etkili bir yöntemdir.
20 yaşından itibaren tüm cilt tipleri için uygun bir uygulamadır.
Muayene koşulları içerisinde, lokaz anestezi ve uygulama dahil olmak üzere 1 saat içerisinde tamamlanabilen, pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bir yöntemdir.
 
Gençlik Aşısı (IAL-SİSTEM) Yan Etkileri ve Riskleri Var mıdır?
 
Uygulama sonrası enjeksiyon yerlerinde sinek ısırığı benzeri morluklar oluşabilir, bunlar 2 – 3 gün içerisinde yok olur.
Morarmayı engellemek amaçlı, var ise aspirin kullanımı uygulamadan 2 – 3 gün öncesinden itibaren kesilmelidir.
Çok nadiren alerjik reaksiyonlar oluşabilir.
Hyalüronik asidin erken emilimini engelleme amaçlı, uygulama sonrası sauna, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.
Hamileler gençlik aşısı uygulaması yaptıramamaktadır.
Genel anestezi gerektirmeyen bir işlem olduğu için anesteziye bağlı riskler ortadan kalkmaktadır. Risk oluşumunun önüne geçmek üzere, uzman ve tecrübeli hekimler uygulama öncesi risk oluşturabilecek etkenlerin (örneğin, alerjik hastalıklar vb.) tespitini yapmakta ve gerekli önlemleri sağlamaktadır.
 
Gençlik Aşısı Uygulaması