Göz Altı Işık Dolgusu

Göz Altı Işık Dolgusu

Estetik dolgu maddeleri kozmetik amaçlı yüzün ve vücudun birçok farklı alanında kullanılmaktadır. Özellikle nazolabial çizgiler, yanak, dudak, elmacık kemikleri üzeri, çene ucu gibi alanlarda sıklıkla ve başarıyla  kullanılmaktadır. Ancak göz altı bölgesinin hassas olması, derisinin ince olması, hemen morarmaya ve şişmeye yatkın olması, dolguyu belli etmesinden dolayı bu alana uygulama çok başarılı olamıyordu. İşte Gözaltı Işık Dolgusu bu amaçla geliştirilen ve kullanıma sunulan bir dolgu maddesi oldu. 
Göz altı ışık dolgusu hyalüronik asit içerir. Işık dolgusu uygulandığı bölgeye homojen bir şekilde yayılarak etkisini gösterir.  İçeriğinde protein, vitamin, aminoasit, antioksidanlar sayesinde gözaltı morlukları da tedavi etmektedir. 
 
Göz altı ışık dolgusu ne amaçla uygulanır?
Gözaltı ışık dolgusuyla; yanak ve gözaltları arasındaki oluklar, çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar başarıyla tedavi edilebilirken göz altı morluklarında da belirgin bir azalma sağlanmaktadır. 
 
Gözaltı ışık dolgusu nasıl uygulanır?
Bu dolgunun uygulanması diğer dolgu uygulamalarına göre özellik gösterir. Işık dolgusu deri altına değil kemik üzerine uygulanmaktadır. Uygulama esnasında ışık dolgusu çok yavaş olarak verilmelidir. Dolgu içeriğinde bulunan lokal anestezik madde nedeniyle ağrı oluşturmaz. Dolgunun uygulanma sonrasında hemen sonucunu görebilirsiniz, şişme ve morarma hemen hemen hiç olmamaktadır. 1 hafta sonra en iyi halini alacaktır. Dolgu 1-1,5 sene kadar kalıcı olmaktadır.
 
Göz altı ışık dolgusu uygulandıktan sonra ne beklenir?
Göz altı ışık dolgusu, derine yapılan bir dolgudur. Dolayısıyla verildiği anda hafif bir sonuç fark edilir, asıl olarak 1 hafta sonra tam düzelme sağlanacaktır. Cilt altında su tutan bir dolgudur, bu yüzden 1 hafta sonra dolgu hücrelerinizle birleşecek, hacim kazanacak ve gözaltlarına yayılacaktır. Bazen gözaltı ışık dolgusu sonrasında göz torbalarında şişlik oluşabilir, bunun nedeni dolgunun yarı çapraz bağlı bir dolgu olmasından ötürü çevre dokularda da hacim kazanmasıdır. Eğer böyle bir durum oluşursa ve şişlik 1 hafta 10 gün sonrasında geçmemişse fazla görülen alanlara dolgu eritici madde uygulanarak fazlalıklar anında yok edilebilir.
 
 
Göz Altı Işık Dolgusu