Göz Altı Işık Dolgusu

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz bölgemiz, her yöne kolayca gidebilen özel bir yağla çevrilidir ve bu yağ olan bölge “septum” adı verilen doğal bir bariyer sayesinde konumunu muhafaza edebilmektedir.
Septum, genetik nedenlerle ve yaşa bağlı bir artışla, yağ torbası tarafından ileri doğru itilir. Yaşımız ilerledikçe yüzümüzün kemik yapısı inceldiğinden, kemik de doğal olarak bu durumda geriye doğru hareket eder. Bunun sonucunda da göz bölgemizin altında boşluk ve gölgeler oluşur. Cerrahi müdahale boyutuna ulaşmamış vakalarda şimdiye dek tek bir uygulama ile tüm bu sorunları kapsayabilecek bir çözüm yaratılamamıştı. 
Göz altı bölgesinin hassas olması, derisinin ince olması, hemen morarmaya ve şişmeye yatkın olması bir çok hastamızın başlıca şikayetlerindendir. Gözaltı Işık Dolgusu, hastada özellikle hem gözaltı morluğu hemde çöküklük mevcutsa, gözaltları arasındaki oluklar, çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar başarıyla tedavi edilebilirken göz altı morluklarında da belirgin bir azalma sağlanmaktadır. Neredeyse herkeste bulunan gözaltı torbalanması ve morluklarının nedeni genetik olup, alerjik reaksiyonlar, alkol kullanımı, yatış şekli veya uyku düzeni, bu durum nedenleri olarak bilinmektedir.
 
Göz Altı Işık Dolgusu