İğneli Epilasyon

İğneli Epilasyon

İğneli epilasyon; cilt üzerindeki tüylerin tek tek yok edilmesine imkân verir. Yumuşak ve çok ince iğneler yardımı ile derinin altındaki tüy köklerine ulaşılır ve o köklerin parçalanmasını sağlayan epilasyon çeşididir.
 
Bu epilasyon ile en kısa tüylere, cilt üzerinde çok belli olmayan ancak kişiye rahatsızlık veren tüylere ulaşabilir. Diğer epilasyonlar her cilt tonunda uygulanamaz ancak iğneli epilasyonda böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü iğneli epilasyon tüm ciltlere ve cilt tonlarına uygulanabilir. Diğer epilasyon çeşitlerinden bu yönüyle ayrılır ve bu yönüyle epilasyon yatıracak kişiye avantaj sağlar. Sedef ve egzeması olan kişilere iğneli epilasyon yapılması uygun değildir.
 
İğneli epilasyon, tüm tüylere tek tek ulaşmayı ve tüy köklerini parçalayarak kalıcı bir tedaviyi amaçlar. Bu amaçları gerçekleştirmek için de klinik bakımdan yeterli çok ince iğneler yardımı ile tüy köklerine inilir. Burada çok hafif bir elektrik verilerek, tüy kökünün parçalanması sağlanır.
 
Epilasyondan önce sizin cilt tipiniz, cildinizdeki tüy oranı, tüylerin çıkış süresi ve rengi belirlenir. Ardından da size uygun bir seans çizelgesi hazırlanarak epilasyon tarihleri belli olur. Lütfen bu tarihlerin önemini biliniz ve kesinlikle kaçırmayınız.
İğneli epilasyon yaptırmakta tek bir uyarı noktası vardır. Kesinlikle kalp rahatsızlığı olanlar iğneli epilasyonu tercih etmemelidir. Gebelik döneminde doktorunuzun izni olursa işlem yapılmakta aksi takdirde yapılmamaktadır. 
 
İĞNELİ EPİLASYON SEANSLARI
İğneli epilasyon seansları, normal epilasyon seanslarına göre daha uzun süreye yayılabilir. Cildinizdeki tüy oranına göre seanslar artıp azalabilir. Seans aralığı 2 haftadır. 
 
İĞNELİ EPİLASYONDAN SONRA
İğneli epilasyonun ardından vücudunuzdaki tüylerden tamamen kurtulmaya bir adım daha yaklaştığınızın bilincinde olmalısınız.
Epilasyon sonrasında cildiniz üzerinde kızarıklıklar ve şişlikler gözlenebilir. Bunların geçici olduğunu ve kesinlikle kimyasal kullanmamanız gerektiğinin farkında olmalısınız. 
Epilasyondan hemen sonra cilt üzerinde hasara sebep olacak fondoten, kremler, jeller, parfüm ya da deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
 
 
 

 

İğneli Epilasyon