İğneli Epilasyon

İğneli Epilasyon

İğneli epilasyon, kılları tamamen yok etme işlemidir. En iyi sonuç alınan epilasyon türü iğneli epilasyondur. Tıptaki ismi elektroliz olan iğneli epilasyon tekniği yaklaşık olarak yüz yirmi senelik bir geçmişe sahiptir ve halen günümüzde %100 oranında sağlıklı, kalıcı ve en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Anajen cımbızla tutulabilecek uzunluğa gelen kıl evresidir. Bu evrede yapılan iğneli epilasyon en iyi sonucu vermektedir. Bu işlemlerle uğraşan kişiler, uzun zamandır kullanılan iğneli epilasyon yönteminin çok yararlı olduğunu bildikleri için günden güne geliştirerek yeni teknolojiler keşfetmişlerdir. 
 
İğneli epilasyonda tek kullanımlık iğneler tercih edilmelidir. Metal alerjisi olan kişilerde ise altın, gümüş veya izole iğneler kullanılır.  Açık renkli (beyaz, sarı, kızıl) kılları kalıcı olarak yok eden bir lazer türü icat edilmemiştir, bunlara sadece iğneli epilasyon uyguluyoruz. İğneli epilasyon, hamilelere, epilepsi hastalarına, kalp pili taşıyanlara, açık yarası bulunan kişilere, ameliyat geçirmiş kişilere ameliyattan sonraki ilk 3 ayda yapılmamalıdır. Ayrıca adet döneminde, adet döneminden önceki 2-3 gün içersinde yapılmamalıdır. Çünkü bu süre zarfında kişilerin ağrı eşiği daha düşüktür.
 
Ülkemizde gerçekleştirilen iğneli epilasyon tedavileri genellikle ince, sarı ve beyaz kıl kökleri üzerinde oldukça etkilidir. Yapılan operasyon mutlaka uzman bir kişi tarafından daha önceden tamamen sterilize edilmiş bir yerde gerçekleştirilmelidir. Seans sayısı uygulanan alandaki kılın yoğunluğuna ve kılın uzama zamanına göre değişir. Seans aralıkları başlangıçta 1- 2 hafta gibidir. Seanslar ilerledikçe seans aralıkları açılır. Her renk kıla etkili bir yöntemdir. Tedavinin ardından deride hafif kabarıklıklar ve kırmızı ufak yaralar meydana gelebilir. Hatasız geçen bir operasyonun ardından bile bu tür yan etkilerle karşılaşmak her zaman mümkündür. Bu teknikle epilasyon yaptıracak olan kişi, çok yorgun veya uykusuz bir şekilde veya hasta bir şekilde operasyona girmemelidir. Genellikle bu tür zamanlarda vücut alarm verdiğinden dolayı hassasiyeti artacak ve ortaya acı hissi çıkacaktır. İğneli epilasyon sırasında ve uygulanan elektrik akımı ile ciltte geçici kızarıklık, ödem, kabuklanma gelişebilir. Bu yan etkiler genellikle geçici olmaktadır. Yaklaşık 125 yıldır uygulandığından etkinliği ve güvenliği kanıtlanmıştır. Uygulanan herkes de aynı sonucu verir. Her türlü cilt ve kıl tipinde etkilidir. Küçük alan uygulamalarında ucuza gelir.
 
Tedavi uygulandıktan sonraki bir gün içerisinde cildin temiz hava almasını engelleyen parfüm, deodorant gibi ürünlerin kullanılmaması tavsiye edilir. Bunun dışında tedavinin hemen ardından gelen üç gün içerisinde güneş ışığına direk maruz kalınmamalı mümkünse güneş altına hiç çıkılmamalıdır.
 

 

İğneli Epilasyon