İĞNELİ EPİLASYON

İĞNELİ EPİLASYON

İğneli epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmanız için başvurabileceğiniz metod. Lazer epilasyondan farklı bir uygulamadır.  Lazerin görmediği sarı,beyaz,kumral ve ince kıllara uygulanır.
İğneli epilasyon sürecinde, kıl kökünüze ince bir iğne ile giriş yapılır. Daha sonra yeterli seviyede elektrik enerjisi verilir ve tüy kökü tahrip edilir, tüy yerinden çıkar. Bu işlem her tüy kökü için tek tek yapılır. İğneli epilasyon için ortalama 10 seansa katılmanız gerekmektedir ve seans fiyatları lazerin seanslarına göre oldukça düşüktür. Elektrosisin en büyük avantajı her renkte tüy ve cilt tipine uygulanabilmektedir.
 
Lazer epilasyon ile ortalamada 80% arası bir sonuç alındıktan sonra incelen kıllara iğneli yapıldığında, iğneli epilasyon ile bu oran 100%’e yaklaşmaktadır. Bir diğer avantajı, tamamen doğal olmasıdır. Bu metod ya kökün içindeki tuz yada suyu harekete geçirerek köke ulaşır. Cilt tipine yada tüy rengine bağlı kalmadan uygulanabilir.
 
İğneli Epilasyon Dezavantajları
Öncelikle iğneli epilasyon zaman alan bir tedavi yöntemidir. Bir uzmanın tüyleri tek tek yok etmesini gerektirir ve tedavi edilecek bölge büyükse tüylerden 100% arınmanız bir yıl sürebilir.
İğneli epilasyon kimyasal veya ışık barındırmasa da, derinize sürekli bir iğne batırılacak bu size acı verebilir. Bunu önlemek için uzmanınız tedaviden bir saat önce size özel bir uyuşturucu krem sürebilir.
Son olarak eğer kalp pili takıyorsanız iğneli epilasyonu tercih etmemelisiniz. Bu tedavi kalp pilinizi de ısıtabilir.
 

 

İĞNELİ EPİLASYON