Kalıcı Makyaj

Kalıcı Makyaj

Permanent make up yani kalıcı makyaj doğal pigmentleri cildin üzerine yerleştirme sanatıdır. Tamamen doğal mineral ve bitki pigmentlerinin mükemmel bileşiminden elde edilir. Kesinlikle yan etkisi yoktur. Steril ve tek kullanımlık iğnelerle kişiye özel olarak doğal ve mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına zerk edilme işlemidir. İşlem tamamlandıktan sonra epidermis hücreleri ölür ve yenilenir. Pigmentasyon etkisi yaklaşık olarak 2 ile 3 yıl boyunca görünürlüğünü korur. Ortalama 3 ile 5 yıl arasında kalıcılığı olan bir işlemdir. Kalıcı makyajda kaş göz dudak gözaltı gibi bir çok uygulama yapılabilmektedir.
 
Kalıcı makyajdaki amaç tamamı ile güzel olan bölgelerin daha çok ortaya çıkarılması, problemli olan bölgelerin de düzeltilmesi amaçlanmaktadır. Kalıcı makyaj da yapmak istediğimiz şey hatlarımızı belirginleştirmek. Daha belirgin daha düzgün hatlar oluşturmak. Özellikle kalıcı makyajı belli sebeplerden, hastalıklardan ve diğer yaşla birlikte sebeplerden azalmış olan ve esnemiş kaşlara uygulamaktayız. Bununla birlikte özellikle kaşlarda oluşmuş asimetrileri düzeltilmesi, boşlukların doldurulması, şekil değiştirilmektedir. Kalıcı makyajdaki amaç asla sürekli makyajlı gibi görünmek değil güzel olan tarafları daha fazla ortaya çıkarmak problemli olan bölgeleri de en aza indirgemektir. Kalıcı makyajdan anlayacağımız daha güzel görünmek ama daha doğal bir şekilde. Ama makyajlı değil daha belirgin hatlara sahip olmak için. Kalıcı makyajın en büyük özelliği ufak dokunuşlarla kişinin kendisini çok daha bakımlı çok daha güzel hissedecek bir hal almasıdır ve doğallıktan asla ödün vermemesidir. 
 
Kalıcı makyajda mikro-pigmentler doğal ve su bazlı olduğundan renkler daha mattır ve istediğimiz rengi kolayca elde edebiliriz. Kaş, göz ve dudak kontürlerini belirgin hale getirme tekniği kişiye özel bir bütünlük içinde uygulanır. Kaşlar, gözler ve dudaklar ayrıca yara izleri, cilt lekeleri ve kusurlarını kapatmak isteyen herkes mikro-pigmentasyon metoduyla eşsiz bir güzellik kazanır.
 
Kalıcı makyajın ciltte kalış süresi kişiye bağlıdır. UVB ışınları kalıcı makyajın ömrünü azaltır. Güneşe ve solaryuma maruz kalınmadığında bu süre 3 ile 5 yıl arasında değişebilir. Kalıcı makyaj uygulaması yapılan cihazın profesyonel olması çok önemlidir. Cihazın teknik özellikleri yapılan kontürün sonucunu ve dayanıklılığını büyük ölçüde etkiler.
 
Kalıcı makyaj önemli bir rahatsızlığı olmayan her kişiye uygulanabilir. Şeker hastalarına , HIV virüsü taşıyanlara ve hemofili hastalarına uygulanması kesinlikle sakıncalıdır.
 

 

Kalıcı Makyaj