KALICI MAKYAJ

KALICI MAKYAJ

Mikropigmentasyon ya da uzun süreli kozmetik terapi cilde ya da ikinci tabaka deriye özel aletlerle rengi geçirmenin ve doğal pigmentleri cildin üzerine yerleştirmenin teknik sanatıdır. Steril ve tek kullanımlık kişiye özel iğnelerle uygulanır. İşlem tamamlandıktan sonra epidermis hücreleri ölür ve yenilenir.
 
Pigmentasyon etkisi yaklaşık olarak 3 ile 5 yıl boyunca görünürlüğünü korur ve birden yok olmaz yılar içinde solarak kaybolur. Sürekli canlılığını korunmasını istersek 2 yılda bir uygulama tekrarlanabilir. Kalıcı makyajda mikro-pigmentler doğal ve su bazlı olduğundan cilt de doğal bir görünüm sağlar. Kalıcı makyaj uygulaması yapılan cihazın profesyonel olması çok önemlidir. Kalıcı makyaj Cihazın teknik özellikleri yapılan kontürün sonucunu ve dayanıklılığını büyük ölçüde etkiler.
 
Kalıcı Makyaj dövme tekniği ile karıştırılmamalıdır. Dövme ile tek benzerliği prensibidir. Dövme dermisde ömür boyu kalırken, kalıcı makyaj epidermisde, 3 ila 5 yıl arasında kalır. Bu süre cildin yapısına göre artabilir veya daha kısa süre kalıcılık sağlayabilir, tamamen derinin boyayı absorbe etmesiyle ilgili bir durumdur.
Kalıcı makyajda uygulanan renk, uygulamadan 5 gün sonra deri altına geçtiğinde, orijin ten rengi, uygulanan rengi, daha açık yada koyu olarak etkiler. Vücudunuzun kendi kendine, 4-6 haftada bir, yaptığı olağan peelingler, bu rengi sürekli açarak 2-5 yıl içinde rengin solmasına neden olur, ve pigmentin epidermisde zaman içerisinde çözülmesi ile tekrar bir uygulama gerektirir.
 
UYGULAMA ALANLARI
Kaş çizim
Eyeliner (Göz kapağı kontür çizimi)
Kirpik sıklaştırma
Lipliner (dudak kontür çizimi)
Kalıcı ben
 
KAŞ UYGULAMASI KİMLERE YAPILIR
Tıbbi bir sorun nedeniyle kaşları olmayan kişiler,
Seyrek veya yarım kaşlara sahip kişiler
Daha kavisli kaş sahibi olmak isteyenler
Kaşlarını vurgulamak isteyenler
 
EYELINER UYGULAMASI KİMLERE YAPILIR?
Tıbbi bir sorun nedeniyle kirpiklerini kaybedenler,
Aşırı hassas gözlere sahip kişiler,
Kontakt lens kullananlar,
Görsel sınırlamaları olanlar,
Kozmetiklere karşı allerjik olanlar,
Sporcular,
Optik düzeltme isteyenler.
 
LİPLİNER UYGULAMASI
Dudakların belirginleştirilmesini sağlar
Düzgün olmayan dudak çizgisini düzeltir,
İzlerin ortadan kaldırılmasını sağlar,
Kalın dudaklara ince görünüm kazandırır,
İnce dudaklara dolgun görünüm sağlar.
 
KALICI MAKYAJ UYGULAMASINDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKENLER?
Kalıcı makyajda amaç günlük hayatta silik olan hatlarınızı, doğala en yakın normlarda yeniden dekore ettirmek, çıkarılabilir makyaja zemin hazırlamak, banyoda, denizde, havuzda, sporda daha bakımlı görünmektir.
 

 

KALICI MAKYAJ