Kalıcı Makyaj Kalıcılığı Nasıldır?

Kalıcı Makyaj Kalıcılığı Nasıldır?

KALICI MAKYAJ

Bakımlı olmayı sadece belirli saatlerle sınırlamayan, rutin makyaj işlemi ile vakit kaybını bir kenara bırakmaya kararlı, kaşlarının, kirpiklerinin şeklini ve yoğunluğunu geliştirmek isteyen kadınlar için büyük bir kolaylık olan kalıcı makyaj, kısa süreli ve çok etkili. Terleyince deforme olan makyaj da önemli bir sorun. Ayrıca dudak sınırlarının belirsiz olması, cansız ve dolgun olmayan görünüm de önüne kalıcı makyaj ile kolaylıkla geçilebilen durumlar. En nihayetinde ise işlem, her zaman bakımlı olmaktan hoşlananlar için pratik bir çözüm adeta.

 

Genel olarak aşağıdaki durumlarda uygulanması öneriliyor;

  • Dudaklarınızda pigment kaybı varsa,
  • Sık sık uçuk çıkıyorsa,
  • Yarık dudak sorununuz varsa,
  • Kirpikleriniz seyrekse,
  • Kaşlarınız seyrekse, sık sık dökülüyor açıklıklar oluşuyorsa,
  • Göz sağlığı sorununuz varsa ve bu yüzden makyaj yapamıyorsanız,
  • El titremesi sorununuz varsa ve bu yüzden makyaj yapamıyorsanız,
  • Her sabah makyaj yapmaya zaman ayırmak istemiyorsanız,
  •  Spor yaparken bakımlı olmak istiyorsanız,
  • Havuza, denize girerken bakımlı olmak istiyorsanız kalıcı makyaj sizin için.
  • Şimdi gelin, kalıcı makyaj uygulamasının detaylarını, fiyatları, iyileşme süreci gibi konulardaki genel bilgilere göz atalım.

 

Kalıcı makyaj uygulama prosedürü nasıldır? Kalıcılığı nasıldır?

Kalıcı güzellik için tercih ettiğiniz bu uygulamada farklı renklerde boyalar kullanılıyor. Ancak burada çok önemli bir ayrım noktası var, renkli pigmentlerden oluşan ‘doğal’ ve ‘su bazlı’ cilt dostu boyadan söz ediyoruz. Bilimsel boya, üst deriye (yani epidermis bölgesi) aşılama yoluyla uygulanıyor. Kalıcı dövmede kullanılana benzer ekipmanlarla uygulandığı dikkatinizi çekebilir. Fark şudur, kalıcı dövmede boya maddesi daha derine yani dermal tabakaya gönderilir. Bu tabakadaki boyar madde atılmaz. Üst deriye uygulanan kalıcı makyajda ise hücre yenilemesi ile birlikte pigmentler vücuttan atılacaktır. Bu noktada metabolizma hızı, kalıcı makyajın dayanıklılık süresini belirler; bölgesine bağlı olarak genelde en az 1-2 yıl kalmakta olan kalıcı makyaj, 4-5 yıla varan sürelerde dayanıklılık gösterebilir. Böylelikle uzun süreli ve etkileyici bir kalıcılık sağlanır. Sürenin sonuna doğru flulaşma (silinmeye başlaması) şeklinde bir görünüm söz konusu olur, bu durumda kısa bir zamanınızı alacak rötuş işlemi tavsiye edilir. En nihayetinde uzun süreli ve etkileyici bir kalıcılığı vardır.

 

Kalıcı makyajda hangi bölgelere uygulama yapılır?

Microblading, mikropigmentasyon ve kaş kontürü Etkileyici bakışlara ‘her zaman’ sahip olmak isteyenler için kısa süreli bir işlem. Ortalama 1 saat süren kaş işlemidir. Kıl tekniği ile uygulanır. Acısızdır. Makyaj tazeleme ve temizlemeyi hayatınızdan çıkarır. Kalıcılığı en az 8 aydır.

 

Dudak renklendirme

Dudakların renklendirilmesi işlemidir. Ruj gereksinimi ortadan kalkar, ayrıca dudakların daha güzel ve canlı görünmesi amaçlı da tercih edilebilir. Makyaj tazeleme ve temizlemeyi hayatınızdan çıkarır. Hayatı kolaylaştırır. Kalıcılığı 1,5 -2 yıl arasıdır. Acısız bir işlemdir.

Eyeliner ve dipliner

Kalıcı makyaj fiyatları yönüyle en mütevazı işlemler arasında yer alan kalıcı eyeliner, acısız, ortalama 1 saat süren pratik bir uygulamadır. Makyaj tazeleme ve temizlemeyi hayatınızdan çıkarır. Kalıcılığı 1,5 -2 yıl arasıdır. Öte yandan kalıcı makyaj, para-medikal amaçla da uygulanabilir. Yara izleri, cilt lekelerinin belirsizleştirilmesi, areola, mastektomi adı verilen farklı uygulama şekilleri de vardır. Detaylı bilgi için bilgi alabilirsiniz.

 

Kalıcı makyaj sonrası nelere dikkat edilmeli?

  • Kalıcı makyaj uygulamasının ardından 10 günlük bir süreçte yüzme, sauna yapılmaz, direkt güneş ışığından uzak durulmalı.
  • Suyla temastan önerilen süre boyunca uzak kalınmalı,
  • Bölge kaşınmamalı,
  • Havluyla ovuşturulmaması gerekir,
  • Dezenfekte edilmeli, korunmalı,
  • Güzellik uzmanlarının tavsiyelerine uyulmalı,
  • Nemlendirme kremler kullanılmalı.

 

Kimler için sakıncalıdır?

Kalıcı makyaj kimler için sakıncalıdır sorusu merak uyandırır. Bu noktada diyabet (şeker) hastaları, AIDS hastaları, hemofili hastalarına (genetik bir hastalıktır) kati suretle uygulanmamaktadır. Sayılan sağlık problemlerine sahip olmayan herkese uygulanabilir.

 

Ağrılı, acılı bir işlem mi?

Kalıcı makyaj ağrı konusunda genel olarak alınan geribildirimler ‘çok hafif batma hissi’ ile sınırlıdır. Uygulama bölgesine göre bu his değişebilir. İşlem öncesinde lokal anestezik krem uygulandığı için ciddi bir acı hissi duyulmaz. Tüm uygulamalarda işlem sonrası rutin hayata kalındığı yerden devam edilebilir.

Kalıcı Makyaj Kalıcılığı Nasıldır?