Kalıcı Makyaj Nerelere Yapılır?

Kalıcı Makyaj Nerelere Yapılır?

KALICI MAKYAJ

İsminden de anlaşılacağı üzere kalıcı makyaj, kadınların gündelik olarak yaptığı makyajın daha “kalıcı” halidir. Hazır söz kalıcılıktan açılmışken belirtmekte fayda vardır ki kalıcı makyaj dövme gibi ömürlük bir uygulama değildir. Kullanılan boya pigmentleri organik tabanlı olduğu için en uzun süreli kalıcı makyaj uygulamasının bile ömrü en fazla 3 seneyi bulabilmektedir.

Uygulanan kalıcı makyaj işlemi, özel kalıcı makyaj iğneleri ve cihazları kullanılarak uygulanır. Her ne kadar seçilen teknik, kalıcı makyaj çeşitlerine göre farklılık gösterse de, çoğunlukla özel kalıcı makyaj boya pigmentlerinin, bu iğneler yardımı ile cildin alt tabakalarına enjekte edilmesi ile gerçekleştirilmektedir.

 

Kalıcı makyaj nerelere yapılır?

  • Kalıcı Eyeliner & Dipliner

Gözler üzerinde uygulanan kalıcı makyaj eyeliner ve dipliner olmak üzere iki farklı teknik ile gerçekleştirilir. Kalıcı eyeliner teknikleri, size keskin hatlı, nizami çizilmiş ve kusursuz kuyruğa sahip bir eyeliner armağan eder. Kalıcı eyeliner uygulaması yaptırdığınız takdirde en az 1,5 sene boyunca her sabah, daha yeni eyeliner çekmişçesine uyanma fırsatına sahip olursunuz.

  • Dudak Kontürü & Dudak Renklendirme

Özellikle son yıllarda sıklıkla başvurulan bir diğer kalıcı makyaj tekniği de dudak üzerine uygulanandır. Kalıcı makyaj dudak üzerine yapıldığında iki farklı yöntem izlenebilir: Dudak kontürü ve dudak renklendirme

  • Microblading & Mikropigmentasyon

Kalıcı makyaj uygulamaları dendiğinde elbette akla gelen ilk uygulamalar arasında kalıcı kaş uygulamaları yer almaktadır. Burada da başvurabileceğiniz iki farklı yöntem bulunmakta ve bu iki yöntem arasındaki seçim, çoğunlukla kalıcı makyaj uzmanınız ile birlikte yapmanız gereken bir seçim olmaktadır.

Elbette kalıcı makyaj yaptırmadan önce bilmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Kalıcı makyaj yapan yerler arasından seçim yaparken bu noktaları dikkate almanız önem taşır:

Kalıcı makyaj ifadesinin içindeki “kalıcı” kavramına aldanmamak gerekir. Organik boyalar kullanılarak gerçekleştirildiği ve cildin fazlaca derinine inmediği için kalıcı makyaj uygulamalarının kalıcılığı, 1-3 yıl arasında sürmektedir. Bu süreler hangi kalıcı makyaj çeşidini seçtiğinize göre değişkenlik gösterebilir.

Kalıcı makyaj yaptırıken dikkat edilmesi gerekenler

 Kalıcı makyaj ile dövme aynı şey değildir. Dövmede derinin 6-7 kat altına inilirken kalıcı makyaj tekniklerinde böylesine bir derinlik söz konusu bile olamaz. Bir kalıcı makyaj uzmanı seçerken özgeçmişini araştırmalı, ne kadardır bu işi yaptığına dair bir ön bilgi edinmeli ve kaliteli bir işletmeye sahip olup olmadığını öğrenmelisiniz. Tamamen güvende olmak için kullandığı kalıcı makyaj setinden hangi marka boya pigmentlerini tercih ettiğine kadar kapsamlı bir araştırma yapmanızda yarar vardır.Kalıcı makyaj önemli bir rahatsızlığı olmayan her kişiye uygulanabilir. Şeker hastalarına , HIV virüsü taşıyanlara ve hemofili hastalarına uygulanması kesinlikle sakıncalıdır.

 

Kalıcı Makyaj Nerelere Yapılır?