Karbon peeling

Karbon peeling

Karbon peeling özellikle cilt lekelerinin giderilmesi tedavisinde kullanılan, ciltteki gözenekleri küçültüp, cildi aydınlatan ve sıkılaştırma gücü ile gençleştiren bir tedavi yöntemidir. Lazerle uygulanan cilt gençleştirme yöntemi olarak da bilinir. Q-Switch Nd-Yag lazer ile yapılan karbon peeling uygulamaları ile ciltteki pek çok iz, güneş lekeleri, akne izleri iyileştirilebilmektedir.
 
KARBON PEELİNG UYGULAMASINI KİMLER YAPTIRABİLİR?
Karbon Peeling uygulaması, cilt lekeleri olan, akne izleri olan, gözeneklerini sıkılaştırmak ve lekesiz aydınlık bir cilt isteyen herkesin cildine uygulanabilir. Her yaşta her cilt renginde güvenle uygulanabilen başarılı bir uygulamadır. Uygulama esnasında ve sonrasında hasta ağrı duymaz, genel yada lokal anestezi gerekmez. Tüm lazer tedavilerinde olduğu gibi cilt işlem sonrasında güneş ışınlarından özel koruyucular ile korunmalıdır.
 
DİĞER YÖNTEMLERİNDEN FARKI NEDİR?
Lazerle yüz germe, yüz gençleştirme işlemlerinden bir diğeri olarak bildiğiniz Fraksiyonel Lazer işleminden farkı; Fraksiyonel lazer işleminde deriyi soyarak tedavi etme işlemi vardır. Lazerle uygulanan karbon peeling işleminde yara ve kabuklanma görülmeden cildi gençleştiren yöntemdir.
 
KARBON PEELİNG İŞLEMİ NASIL UYGULANIR?
Karbon peeling uygulama öncesinde cilt öncesinde derinlemesine temizlenir. Cilt temizliği yapıldıktan sonra özel karbon kremi kullanılır ve hastanın tüm yüzüne uygulanır. Karbon kremi tüm cilde uygulandıktan sonra lazer işlemine başlanır. Lazerle yüz gençleştirme işlemlerinden biri olan karbon peeling işleminde, karbon kremi ile boyanmış tüm cilt lazer ışınları ile temizlenir. Kişinin cildine göre seans sayısı belirlenmektedir.
 
KARBON PEELİNG SEANS SÜRESİ
Karbon peeling işlemi yaklaşık 15 -20 dk. sürmektedir. Kişi günlük yaşantısına rahatlıkla devam edebilecektir.
 
KARBON PEELİNG UYGULAMASINDA AĞRI-ACI HİSSEDİLİR Mİ?
Karbon Peeling işleminde herhangi ağrı ve acı hissedilmez. Yalnızca işlem sırasında hafif batmalar hissedilebilir.
 
KARBON PEELİNG İŞLEMİNİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR?
Karbon Peeling uygulamasının, İlk uygulama sonrasında cildin hassasiyetine bağlı olarak hafif pembeleşme dışında herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
 
İŞLEM SONUCUNDA CİLTTE NELER OLUŞUR?
Sürülen karbon krem lazer enerjisini cilt yüzeyinde yoğunlaştırır. Enerji artımı kolejen yapıların uyarılmasını sağlar. Gözenekler hızla kapanır. Cilt yüzeyinde peeling etkisi yaparak cildin yenilenmesini ve ışıldamasını sağlar.
 
KARBON PEELİNG KAÇ SEANS YAPILMALIDIR?
Uygulama 1-2 hafta ara ile 5-10 seans uygulanmalıdır. İlk 2 uygulama sonrası etkiler ortaya çıkmaya başlar.
 
Karbon Peeling Ne Zaman Yapılır?
Karbon Peeling yılın herhangi bir zamanında her yaş ve her cilt yapısındaki kişilere cinsiyet ayrımı yapılmaksızın uygulanabilir. Cilt üzerine yapılan tüm medikal estetik işlemler sonrası uygulanabilen oldukça güvenilir bir yöntemdir.
 

 

Karbon peeling