Karbon Peeling

Karbon Peeling

Karbon peeling özellikle cilt lekelerinin giderilmesi tedavisinde kullanılan, ciltteki gözenekleri küçültüp, cildi aydınlatan ve sıkılaştırma gücü ile gençleştiren bir tedavi yöntemidir. Lazerle uygulanan cilt gençleştirme yöntemi olarak da bilinir.
 
Tedavi Nasıl Uygulanır?
Karbon peeling uygulaması öncesi yüz bölgesi temizlenir ve karbon solüsyonu uygulanır. Solüsyon uygulaması sonunda lazer tedavisi başlar. Lazer, karbon ile boyanmış alanlara uygulanır ve tüm karbon yapılar patlatılır ve temizlenir. Uygulama esnasında ağrı-acı hissedilmez. Uygulama alanlarında yaklaşık yarım saat süren bir kızarıklık oluşur ve bu kızarıklık sonrasında kendiliğinden kaybolur.
 
Karbon Peeling Tedavisi Hangi Amaçla Uygulanır?
Karbon peeling yüz bölgesini ilgilendiren birçok şikayetin tedavisinde kullanılsa da tedavi edici etkileri şu şekildedir;
Aktif akne (sivilce) tedavisi
Gözenek sıkılaştırma
Yüz bölgesindeki lekelerin tedavisi
Eski sivilce izlerinin tedavisi
 
Karbon Peeling Nasıl Etki Oluşturur?
Cilde uygulanan karbon peeling tedavisinde, ısı artışı sonucu derideki kollajen yapılar uyarılır ve ciltte toparlanma oluşur. Karbon küllerinin ani patlaması sonucu gözeneklerde refleks olarak kapanma oluşur. Bunların dışında cildin üst kısmındaki tabakada bir miktar soyulmaktadır. Akne ve benzeri problemi olan ciltlerde yağ dengesi düzelerek, akne sorunu ortadan kalkmaktadır.
 
Karbon Peeling Tedavisinde Kullanılan Lazer Nedir?
Karbon peeling tedavisinde kullanılan lazerler Q switched Nd-Yag lazerleridir. Bu lazerin önemli özelliği saniyenin binde biri büyüklüğünde atış yapabilme ve cilt üzerinde hasar bırakmadan derin dokuları tedavi edebilme yetisidir.
 
Kaç Seans Tedavi Gerekir?
Karbon peeling uygulamaları 4-6 seans olacak şekilde planlanır. İlk tedaviler 7-10 günde bir, diğer tedaviler ayda bir olacak şekilde devam edilir. Dolayısıyla uygulama sayısı kişinin ve tedavi edilecek yüzeyin özelliklerine göre değişir.
 
Karbon Peeling Avantajları Nelerdir ?
Her mevsim uygulanabilir. Böylece yaz aylarında kullanılamayan diğer lazer işlemlerinin dezavantajından kurtulmuş oluruz. Uygulamalarda ağrı – acı hissi yoktur.
Uygulama sonrasında kabuklanma ve yara oluşmaz. Kişi sosyal hayattan alıkonmaz.
Karbon peeling esmer cilt yapısındaki kişiler için de uygundur.
 

 

Karbon Peeling