Karbon peeling nedir?

Karbon peeling nedir?

Karbon peeling daha çok cilt üzerindeki lekelerin tedavisinde kullanılır. Bunun yanında karbon peeling; gözeneklerin küçülmesini sağlayan, cilde daha aydınlık bir görünüm kazandıran ve yaşlanma etkilerini azaltmaya yarayan bir tedavi yöntemidir. Ek olarak ince tüylerin sarartılmasında da kullanılabilir.
 
Karbon peeling nasıl uygulanır?
Karbon peeling lazerle uygulanan bir  tedavi yöntemidir. Lazer cihazı, karbon kremi ile birlikte kullanılmaktadır. Karbon peeling tedavisini uygulamadan önce, lazerin renk konusundaki etkinliğini arttırmak için cildin yüzeyine karbon kremi sürülür. Ciltte 15-20 dk. Bekletilir. Karbonun gözenekler tarafından emilimi gerçekleşir. Böylece cilt üzerinde renk artışı sağlanmış olur. Tedavinin daha başarılı olması için karbon peeling öncesi bu işlemin gerçekleştirilmesi çok önemlidir.
 
Karbon peeling etkisi…
Karbon peeling tedavisinin lazerle uygulanması cilt üzerinde ısı ve ses dalgalarının etkisinin daha fazla olmasını sağlamaktadır. Lazerle beraber tedavi gerçekleştirirken cilt üzerindeki karbonu kaldırır ve belli bir ölçüde peeling yapar. Duyulan ve hissedilen ısı ses dalgaları ciltteki kolojen miktarını arttırır. Bu sayede de ciltte sarkan kısımlarda toparlanma, gözeneklerde küçülme, daha aydınlık bir görünüme kavuşma gözlenir. 
 
Karbonpeeling kimlere uygulanmalıdır?
Karbon peeling cildindeki lekelerden rahatsız olan, biraz daha genç bir görünüm kazanmak isteyen kişilere; gözeneklerinin genişliğinden, cildindeki matlaşmadan, kırışıklıklardan şikâyet eden bireylere tavsiye edilmektedir. 
 
Karbon peeeling tedavisi esnasında acı hissedilir mi? 
Karbon peeling tedavisinde kesinlikle acı hissedilmez. Sadece hafif bir batma ve yanma hissi oluşur. 
 
Karbon peeling tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?
Karbonpeeling uygulanan ciltte, uygulama bittikten sonra bir aydınlanma ve parlama görülür. Tedavinin belirtilerini siz hemen hissederken, çevrenizdeki insanların fark etmesi 2.seans sonrasında gerçekleşir. Ciltteki etkileri yaklaşık 1-1,5 yıl devam eder.
 
Karbon peeling uygulamasının yan etkileri var mıdır?
Karbon peeling sonrası önemli bir yan etki genellikle gözlenmez. Çok nadir de olsa karbon peeling sonrasında kaşınma, tedavi uygulanan yerde kabarmalar gözlenebilir. Ancak bu sizi korkutmasın. Birkaç süren bu kaşınma ve kabartılar kesinlikle geçicidir.
 
Karbon peeling işi, sosyal yaşantıyı ve günlük hayatı etkiler mi?
Karbon peeling sonrasında cilt üzerinde diğer tedavilerdeki gibi belirgin bir soyulma gözlenmez. Ancak cilt üzerinde pembelik gözlenebilir. Bu durum genellikle birkaç saat içerisinde geçer. Tabi bu süre tedaviyi alan kişiye göre değişiklik gösterebilir. Nadiren de olsa birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilmektedir. Bunun dışında herhangi bir şekilde sosyal yaşantıyı, günlük hayatı ya da iş durumunu etkilemez.
 
Karbon peeling işleminden sonra nelere dikkat edilmelidir?
Karboon peeling uygulamasının gerçekleştirildiği gün sıcak banyo/duş yapılmaz. Güneşe çıkılacaksa güneş koruyucu losyonlar ya da kremler kullanılmalıdır. Cildin üzerinde negatif etki yaratacak durumlar ya da ortamlardan kaçınılmalıdır.
 
Karbon peeling diğer cilt yenileme yöntemleri ile birlikte kullanılabilir mi?
Karbon peeling gözenek küçültme, leke tedavisi, cilt gençleştirme yaparken diğer yöntemlerle birlikte kullanılarak tedavinin etkililiğinde artış sağlanabilir.
PRP, mezoterapi, fraksiyonel lazerler ve radyofrekans gibi yöntemlerle dönüşümlü olarak kullanılabilir. 
 
Karbon peeling nedir?