Kıl Tekniği İle Kaş Yapımı

Kıl Tekniği İle Kaş Yapımı

Kıl Tekniği Nedir?
 
Kalıcı makyaj veya daha doğru ismiyle ‘’Micro Picmentation’’ mikro, steril ve tek kullanımlık bir iğne ile doğal ve mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına yerleştirilme işlemidir. Bu alerjik olmayan, ciltlerde özellikle yüz ve vücut kullanımı için özel üretilmiş olup, herhangi bir katkı maddesi içermez. Tamamıyla organik ve doğaldır. Kalıcı makyajın dövme ile karıştırılmaması gerekir, Dövme ve kalıcı makyaj arasında hem teknik hem de malzeme farkı vardır, ama aynı şekilde uzun yıllar ciltte kalarak doğal görünümlerini korurlar. Kalıcı Makyaj işlemi sayesinde kaş, göz çizgisi (eyeliner) veya dudak kontörlü şeklinde doğal cilt renginizle uyumlu renkler tercih edilerek hatların biraz daha düzgün ve belirgin olması amaçlanarak kalıcı makyaj uygulaması yapılır. Şekil bozuklukları giderilebilir. Böylece daha düzgün, bakımlı ve genç bir görünüm kazanılabilir.
 
Uygulamayı doğuştan kaşı seyrek olanlar, hastalık ve kemoterapi sonucu kaşları dökülenler ve daha dolgun kaşlar isteyenler yaptırmaktadır. Kıl tekniği ile kaş yapımında, kullanılan cihaz ve teknik dolayısıyla kanama olmamaktadır. Uygulama sonrasında bir hafta boyunca hamam, sauna ve çok sıcak suyla banyo yapılmamalıdır. Solaryuma girilecek ise kaşlar mutlaka kapatılmalıdır. Kişi mutlaka güneşten korunmalıdır.
 
Uygulama Nasıl Yapılır?
 
Kıl tekniği ile kaş yapımı, tek kullanımlık hijyenik iğnelerle var olan kaşların arasına ince kıl çizimleri yaparak organik boyaların yerleştirilmesidir. Dövmeden farklı olarak cildin bir kat altına uygulama yapılır. Ömürlük değildir, doldurma tekniği ile yapılmaz. İnce kıl çizimleri yapılarak istenen şekli biçimlendirilir. 
 
Kıl tekniğiyle kaş yapılacak bölge temizlenir ve dezenfekte edilir. Ardından kişinin isteği ve uzman öngörüsüyle birlikte ön çizim yapılmalıdır. Yapılan ön çizimi kişi beğendiği takdirde cihazla uygulamaya geçilir. Acısız bir işlem olmakla birlikte uygulama esnasında lokal anestezi kremi kullanılmaktadır. Ön çizim yaptığımız için sonuç sürpriz olmaz. 
 
Kıl tekniğiyle kaş kontörü, şehir hayatında zamandan kazanmak isteyen kadınlara, akmayan kaş hattına sahip olmak isteyenlere, kaşında şekil bozukluğu ve seyreklik olanlara, kemoterapi tedavisi sonucunda kaşında dökülme yaşayanlara uygulama yapılabilir. Renk seçimi yapılırken, kişinin kıl rengi, ten rengi ve saç rengi göz önünde bulundurulur, uygun renk seçilir. 
 
Kıl Tekniği Mikropigmentasyonu Kimler Yaptırmamalı?
 
* Doğuştan olan lekelerin üzerine ve kılcal damar çatlamaları üzerine uygulama kesinlikle yapılmaz. 
*Hamilelerde ilk 3 ay hariç, doktor kontrolünde uygulama yapılabilir. Bu uygulamayı kadın doğumcunuza sorup daha sağlıklı yol izleyebilirsiniz.
* Kıl tekniği ile kaş yapımında et benleri üzerine asla uygulama yapılmaz.
 
Kıl Tekniği İle Kaş Yapımı