KILCAL DAMAR NEDİR? NEDEN OLUR?

KILCAL DAMAR NEDİR? NEDEN OLUR?

Kılcal damar deri yüzeyine yakın ince damarların belirgin hale gelmesidir. Kadınlarda daha sık görülmektedir. Bazen gözle görülmeyecek kadar ince olan bu damarlar zamanla bacaklarda ağrı, sızlanma ve dışarıdan bakıldığında belirgin kötü görünümüm halini alır. Kadınlar için ciddi estetik sorun haline gelir ve önlem alınmaması halinde kılcal damar çatlaması ortaya çıkmaktadır. Deri yüzeyinde kırmızı veya koyu mavi renkte görülen yüzeysel damar genişlemesidir. 
Kılcal damar vücudun diğer bölgelerinde de oluşabilir. Ancak en fazla görüldüğü yer bacaklardır. Kılcal damar genişlemesinin görüldüğü bölge bacaklardan sonra yüz bölgesidir. Kılcal damar genişlemeleri tedavisi yapılmazsa kendiliğinden geçmez.
 
BACAKTAKİ KILCAL DAMAR GENİŞLEMESİNİN NEDENLERİ; 
Vücudun en fazla basınç altında kalan bölgesi olan bacakların alt kısmında görülür. Kılcal damar genişlemesi ayakta uzun süre hareketsiz kalmak ve fazla kilolardan oluşur. 
 
YÜZDEKİ KILCAL DAMAR GENİŞLEMESİNİN NEDENLERİ;
Yüzdeki kılcal damar genişlemeleri, deri yüzeyine yakın, genişlemiş damarların görünür olması anlamına gelir. Yanaklar, burun kenarları, çene bölgeleri kılcal damar çatlamalarının en sık görüldüğü yerlerdir. Cildin hassas ve ince yapıda olması, Akne rozase (gül hastalığı) hastalığına sahip olmak, Güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak, uzun süre kortizonlu krem kullanımı, genetik hastalıklar damar genişlemesine neden olabilir. 
 
Kılcal damar genişlemesinde tedavi lazer yöntemi ile yapılır. En başarılı tedaviler lazer tedavileridir. Lazer tedavisinin medikal estetik doktoru tarafından uygun görülmesi halinde yapılmasında bir sakınca yoktur. Cinsiyet gözetmeksizin her yaş grubuna hem koyu hem de açık tenli kişilere lazerle kılcal damar tedavisi uygulanabilir. Kanama bozukluğu, epilepsi hastaları, kalp pili taşıyan hastalar ve gebelere uygulama yapılmaz.
 
LAZERLE KILCAL DAMAR TEDAVİSİ NASIL YAPILIR? 
İşlem sırasında kılcal damarlara Nd-YAG lazer ile atışlar yapılır. Tedavi sırasında geçici olarak damarların kaybolması ve renk değiştirmesi lazerin etkili olduğu anlamına gelir.
 
SEANS SÜRESİ VE SAYISI NASILDIR?
Seanslar ortalama uygulama yapılacak bölgeye göre 15 – 30 dk. sürmektedir. Kılcal damar tedavisi yaptıranlar seans sayıları ve neticeler kılcal damarın cinsi, kalınlığı, yerleşimi ve nedenine göre değişir. Kılcal damar ve rozasea tedavilerinde genelde 4 – 6 hafta aralıklarla 1 – 4 seans yeterli olabilir.
 
 
KILCAL DAMAR TEDAVİSİ SONRASI UYARILAR
Tedavi sonrasında ciltte hafif yanma, kızarıklar ve kabuklanma oluşabilir. Kılcal damar tedavisi sonrasında; Birkaç hafta güneş ışığı ve solaryuma maruz kalınmamalı, güneş ışığından kaçınmak mümkün değilse de yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. İşlemin yapıldığı gün duş alınmamalıdır. Doktorunuz tarafından verilen kremler uygulanmalıdır.
 

 

KILCAL DAMAR NEDİR? NEDEN OLUR?