Kılcal Damar 

Kılcal Damar 

Kılcal damar 

Özellikle yüz ve bacaklarda damarların genişlemesi sorunu olarak ortaya çıkan varis kılcal damar rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Kırmızı bir görünüme neden olan kılcal damarlar son derece rahatsız eden bir görünüme neden olmaktadır. Sağlık açısından ve estetik görünümde hoş olmadığından dolayı tedavi edilmesi gerekmektedir.

 

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tedaviden sonra güneş ışığına çıkmanız önerilmez Ciltte soyulmalar görülebilir. Bunun için koruyucu kremlerin kullanılması cildiniz için önemlidir. Çok sıcak duştan tedavi sonrası kaçınmak gerekir.

 

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Sonrası Dönem Nasıl Geçer, Ağrılımıdır Özel Bir Kıyafet Gerektirir mi?

Kılcal damar varis tedavisinde işlem sırasında hissedilecek şekilde acı duyulmaktadır. Ağrı az olan durumlarda anestezik kremler kullanılmaktadır. Tedaviden sonra ciltte kızarıklık ve kabuklanma görülebilir. Tedaviden sonra solaryum önerilmemektedir.
Birkaç hafta güneş ışığı ve solaryuma maruz kalınmamalı güneş kremleri kullanarak cildinizi zararlı etkenlerden korumanız gerekmektedir.
Sıcak suyla banyo yapmak işlem sonrasında uygun olmaz.

 

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Hastanede Yatmayı Gerektirir mi?

Bazı tedaviler daha ağır olduğu için hastanede 1 gün kalmak gerekebilir. Hastaya göre doktorunuz tedaviyi uzatabilir.

 

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Sonuçları Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Bacaklardaki varislerin tedavisi yapıldıktan sonra uzun süre seansların süresi 3-6 ay arasında değişmektedir. Bu arada damarlar yavaş yavaş iyileşmeye başlar.  Gerektiğinde seans süreleri uzatılabilir. Son seansı bekleyerek etkilerini görüp lazerle kılcal damar tedavisi seanslarını uzatmak doktorun kararına göre ve hastanın durumuna göre değerlenecektir.

 

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Süresi Ve Sonraki Süreç Nasıldır?

Kılcal damar tedavisinde tedavi sırasında ağrılar görülebilir. Doktorunuz tedavi sürecinde varis çoraplarının giyilmesini önermektedir.

Kılcal Damar