Kime Uygulanır ?

Kime Uygulanır ?

KALICI MAKYAJ

Micropigmentlerin epidermis dediğimiz derinin tabakaları arasına ihtiyaç olan bölgede uygulanmasındır. Kalıcı makyaj ile dövmeyi ayıran en büyük farklılıklar boyanın dermiş yerine epidermise bırakılmasına ve micropigment boyanın organik yapıda olmasıdır. Dermis tabaka kendini yenilemeyediği için dövme orada kalır fakat Kalıcı makyajda İğne yardımıyla epidermise enjekte edilen micropigmentler epidermisin kendini çok hızlı yenileyen yapısı sayesinde zamanla silinir.

Epidermisin bu sürekli kendini yenileyen yapısı nedeniyle zaman içerisinde micropigment boyalar netliğini ve renk fontunu kaybederek silikleşir ve hafif gri bir renk alır. Genel olarak 3 yıl gider cilt tipine göre de değişiklik gösterir. Bazı cilt tiplerinde micropigment boyalar tutmayabilir bu sebeble eğer kalıcı makyaj yaptırmaya karar verdiyseniz; Muhakkak estetisyen olup cilt tiplerini bilen ve renk uzmanı birine yaptırılması gereken bir işlemdir.
Kalıcı makyajda birçok kullanım amaçları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra tıbbi anlamda da kullanılma nedenleri vardır.
Areola, Vitiligo, Mastektomi, Allopecia ve ameliyat yara izlerini kapatmakta kullanılır.

 

Kime Uygulanmaz ?

Hemofoli hastalarına yapılmaz.
Şeker Hastalarına yapılmaz.
Bazı cilt rahatsızlığı olanlara yapılmaz.

 

Kime Uygulanır ?

Makyajla uğraşmak istemeyene
Bakımlı olmayı hayat tarzı haline getirene
Makyaj yapamayanlara
Su yüzünden sürekli makyaj tazeleyene
Kaşı olmayana, seyrek olana
Dudak çerçevesi olmayana, seyrek olana
Kirpiği olmayana, seyrek olana
Saçı olmayana, seyrek olana
Tıbbi nedenlerden dolayı ihtiyacı olana

 

Acı Var mı?

Bu uygulamayı deneyimleyen çoğu kişi, yapılan işlemin sadece hafif bir batma hissine yol açtığını söylüyor ve gerçek bir acıdan söz etmiyor. Bununla birlikte acıyı hafifletmek için yüzeysel anestezik yağlar kullanılabileceği gibi, bir doktor gözetiminde lokal anestezi de uygulanabiliyor. Dövme uygulamasının aksine, cilt hafifçe kaldırılarak renk uygulandığından, uygulama çok daha acısız gerçekleşiyor. İşlemin uygulanma süresi ise kişinin ciltteki nem oranına, yoğunluğuna ve elastikiyetine göre değişiyor.

Kalıcı makyaj nerelere yapılır? 

Kalıcı Eyeliner & Dipliner

Gözler üzerinde uygulanan kalıcı makyaj eyeliner ve dipliner olmak üzere iki farklı teknik ile gerçekleştirilir. Kalıcı eyeliner teknikleri, size keskin hatlı, nizami çizilmiş ve kusursuz kuyruğa sahip bir eyeliner armağan eder. Kalıcı eyeliner uygulaması yaptırdığınız takdirde en az 1,5 sene boyunca her sabah, daha yeni eyeliner çekmişçesine uyanma fırsatına sahip olursunuz.

Dudak Kontürü & Dudak Renklendirme

Özellikle son yıllarda sıklıkla başvurulan bir diğer kalıcı makyaj tekniği de dudak üzerine uygulanandır. Kalıcı makyaj dudak üzerine yapıldığında iki farklı yöntem izlenebilir: Dudak kontürü ve dudak renklendirme

Microblading & Mikropigmentasyon

Kalıcı makyaj uygulamaları dendiğinde elbette akla gelen ilk uygulamalar arasında kalıcı kaş uygulamaları yer almaktadır. Burada da başvurabileceğiniz iki farklı yöntem bulunmakta ve bu iki yöntem arasındaki seçim, çoğunlukla kalıcı makyaj uzmanınız ile birlikte yapmanız gereken bir seçim olmaktadır.

Elbette kalıcı makyaj yaptırmadan önce bilmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Kalıcı makyaj yapan yerler arasından seçim yaparken bu noktaları dikkate almanız önem taşır:

Kalıcı makyaj ifadesinin içindeki “kalıcı” kavramına aldanmamak gerekir. Organik boyalar kullanılarak gerçekleştirildiği ve cildin fazlaca derinine inmediği için kalıcı makyaj uygulamalarının kalıcılığı, 1-3 yıl arasında sürmektedir. Bu süreler hangi kalıcı makyaj çeşidini seçtiğinize göre değişkenlik gösterebilir.

 

Kalıcı makyaj yaptırıken dikkat edilmesi gerekenler

 Kalıcı makyaj ile dövme aynı şey değildir. Dövmede derinin 6-7 kat altına inilirken kalıcı makyaj tekniklerinde böylesine bir derinlik söz konusu bile olamaz. Bir kalıcı makyaj uzmanı seçerken özgeçmişini araştırmalı, ne kadardır bu işi yaptığına dair bir ön bilgi edinmeli ve kaliteli bir işletmeye sahip olup olmadığını öğrenmelisiniz. Tamamen güvende olmak için kullandığı kalıcı makyaj setinden hangi marka boya pigmentlerini tercih ettiğine kadar kapsamlı bir araştırma yapmanızda yarar vardır.Kalıcı makyaj önemli bir rahatsızlığı olmayan her kişiye uygulanabilir. Şeker hastalarına , HIV virüsü taşıyanlara ve hemofili hastalarına uygulanması kesinlikle sakıncalıdır.

Kime Uygulanır ?