Kırışıklık Tedavisi

Kırışıklık Tedavisi

Kas hareketlerini geçici bir süre engelleyen özellikle alın kırışıkları, göz çevresindeki çizgiler, kaşların ortasındaki çizgiler ve boyundaki dikey kasların görünümünü hafifletmekte etkilidir. Uygulama ince iğnelerle, ilacın direkt kasların içine enjekte edilmesidir. İşlemden 4-7 gün içinde etkisini göstermeye başlar ve 10-15 içinde nihai halini alarak çizgilerin hafiflemesini sağlarken yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller.

 

Kırışıklık tedavisi nasıl etki eder, ne işe yarar? 

Kırışıklık tedavisi sinir ve kas arasındaki iletiyi bozar, yani sinirin verdiği emrin kasa iletilmesini engeller. Böylece kas geçici olarak kasılmayı bırakır ve kasılma yüzünden meydana gelen mimik çizgileri hafifler. Medikal estetikte kullanılma nedeni, mimik çizgileri ve kırışıklıkları üstündeki olumlu etkisidir.

 

Hangi sorunlarda etkili oluyor?

Kırışıklık tedavisinde kullandığımız ilaç mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesi, kaş arası, göz kenarları, üst dudaklarda meydana gelen çizgilerde, boyun bölgesinde yaşla birlikte belirginleşen dikey çizgilerde, koltuk altı, avuç içi terlemelerinde, kas spazmları ve migren ağrılarında kullanılmaktadır.

 

Yapılan bölgede şişlik olur mu? 

Uygulamada kullanılan ilaç bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle yapılan bölgede şişlik yada dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.

 

Kırışıklı tedavisi nasıl uygulanıyor?

Bir enjeksiyon işlemidir. İşlemden 20 dakika önce uygulama yapılacak bölge lokal anestezi kremiyle uyuşturulur. Uygulamanın yapılacağı bölgeler temizlendikten sonra, formül ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte edilir. Tüm işlem yaklaşık 10-15 dakika sürer.

 

Uygulamayı kimler yapıyor? 

Estetik cerrahlar, dermatologlar, medikal estetik uzmanları kırışıklık tedavisi uygulamasını yapmaya yetkilidir. 

 

Uygulama etkisini ne zaman gösterir?

Uygulama yapıldıktan 3-4 gün sonra sonuç görülmeye başlar, nihai etkisinin ortaya çıkması ise 7-10 günü bulur. Bu sürenin kişiden kişiye ve uygulanan doza göre değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

 

Kırışıklık tedavisinin yan etkisi var mı?

Kırışıklık tedavisi uygulaması çok uzun yıllardan beri uygulanıyor. Seneler içinde binlerce hastaya yapılan uygulama, tedavinin son derece güvenli olduğunun en iyi kanıtıdır. Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yoktur. Tedavi amacıyla uygulandığında hastaya daha yüksek dozlar verilmesi gerektir, böylesi durumlarda bile bir yan etkiye rastlanmamıştır.

 

Etkisi ne kadar sürer? 

Kişiden kişiye ve uygulama yapılan bölgeye enjekte edilen dozun miktarına göre farklılıklar gösterse de, uygulamanın etkisi ortalama 4-6 ay kadar devam eder. Uygulamanın etkisi geçince, işlem gören bölge eski halini alır. Aynı bölgeye düzenli olarak beş, altı seans uygulama yapıldığında enjeksiyonun etkilerinin daha uzun süre devam ettiği gözlenmiştir. Tedavinin olumlu etkilerini hekiminizin önerdiği ürünlerle desteklemeye özen gösterin.

 

Aşırı terlemede nereye uygulanıyor? 

Uygulama ter bezlerine uygulandığında terlemeyi önemli ölçüde azaltıyor. Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanlarına terlemeyi hafifletmek amacıyla uygulandığında daha yüksek dozlarda kullanılması gerekiyor.

Kırışıklık Tedavisi