Kırışıklık Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgiler

Kırışıklık Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgiler

Kırışıklık tedavisi nedir?
kırışıklık tedavisi, orta ve derin kırışıklıkları gidermek için yapılan ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. Her insan genç kalmak ve kendini genç hissetmek ister. Son dönemde bunun için en çok başvurulan yöntemlerden biridir.

Nasıl etki eder?
Dinamik çizgiler, yüz ifade çizgileridir; mimik hareketleri sırasında (kaş çatma, konuşma, gülme…) cilt altındaki küçük kasların kasılmalarıyla oluşur. Bu kasların kasılması zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur. 
Kırışıklık tedavisi, enjeksiyon yapılan bölgede sinirlerdeki geçişi bloke edip "kas kasılmasını engelleyerek" buradaki derinin gerginliğini sağlar. Bu çizgiler erken dönemde kırışıklık tedavisiyle düzeltilebilir. Zamanla çizgiler derinleşir tek başına bu tedavi yeterli düzelmeyi sağlayamaz başka ek tedaviler uygulanır.

Kimlere uygulanabilir?
18-65 yaş arası herkese uygulanabilir. Özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Gebe ve emzirenlerde ise uygulanması önerilmez.

Uygulamasının riskleri nelerdir?
Bu konuda eğitim almış uzman kişiler tarafından uygulandığında işlemin riskleri yok denecek kadar azdır.
Uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık, baş ağrısı, nadiren grip benzeri şikayetler olabilir. Tedavi sonrası uygulama yapılan bölge ovuşturulmamalı, baş dik tutulmalı, ağır egzersizden kaçınılmalıdır.

Uygulama alanları nerelerdir?
Alın ve kaş arası kırışıklıkları ve çizgileri
Göz çevresi kırışıkları / Kaz ayakları çizgileri
Dudak çevresi kırışıklıkları
Ağız köşesinden çeneye doğru inen çizgiler
Boyun bölgesi kırışıklıkları
Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemeleri
Migren ağrı tedavisi
Etki periyodu ve süresi nedir?
Toksinin etkisi uygulamadan 3-7 gün sonra başlar. Etkinliği 3-6 ay arasında sürer. Düzenli uygulamalarda etkinliği artar ve yaşlanma sürecini geciktirir.

İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler?
Uygulamadan sonra 2 saat boyunca mimik yapılması (kaşları çatmak, kaşları yukarı kaldırmak gibi) önerilir. İşlem sonrasında enjeksiyon alanlarında oluşan minik kabarıklıklar ve kızarıklıklar 15-20 dakika içinde kaybolacağı için, onları elle dağıtmaya çalışmak veya ovuşturmak önerilmez. 2-4 saat boyunca yüzünüzü yıkamayın, makyaj yapmayın veya nemlendirici sürmeyin. Yüz üstü yatmak ve ağır egzersiz yapmaktan kaçının. 24 saat boyunca uygulama alanlarını ovuşturmayın ve masaj yapmayın.

Kırışıklık Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgiler