Kırışıklık Tedavisi ve Dolgu Hakkında

Kırışıklık Tedavisi ve Dolgu Hakkında

KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ
 
Kırışıklık tedavisi (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir çeşit toksindir. yani bu iyi huylu toksinin, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile hedef organı arasındaki iletimi durduran bir etki mekanizması vardır. Kırışıklık tedavisi sonucu sinir iletiminin durması, verilen emrin yerine getirilememesi, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlamaktadır. 
 
Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, genetik faktörler, yüzdeki kırışıklıkları ortaya çıkarır. En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür. Alın, dudak üstü ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Yüzdeki bu dinamik kaslara uygulama yapılarak mimik kasların etkinliği azaltarak, oluşan çizgi ve kırışıklıkları da azaltır. Bu sayede yaşlı, yorgun ve sinirli gözüken yüz şeklinde belirgin bir iyileşme sağlanır.
 
En Sık Hangi Bölgelere Uygulanır?
 
Kırışıklık tedavisine en iyi cevap veren kırışıklıklar alın çizgileri, göz çevresi kırışıklıkları, dudak üstü sigara çizgilerinde ve kaşların arasındaki kırışıklıklardır. Ayrıca gülme çizgileri, boyun ve çene kırışıklıklarının tedavisinde, dudak köşesinin kaldırılmasında da başarılı bir tedavidir. 
 
Etki Süresi Ne Kadardır?
 
Kırışıklık tedavisi geçici bir uygulama olup, etki süresi kişilerdeki kırışıklık yoğunluğu ve kas gücü farkına bağlı değişiklik gösterse ortalama 4 aydan 6 aya kadar sürebilmektedir. Ayrıca uygulama sıklığı ile bu süre daha da uzayabilmektedir. 
 
Her uygulanan Kırışıklık Tedavisinin Etkisi Farklı Olabilir mi?
 
Bazen hastalar daha önce yaptırdıkları uygulamada ya da farklı klinik ve merkezlerde yapılan uygulama arasında fark yaşarlar. Bunun en önemli nedeni ilacın açıldığı zaman, hızlı bir şekilde kullanılması, buzdolabında uzun süreler bekletilmemesi gerekliliğindendir. Bu yüzden uygulamanın çok fazla yapıldığı merkezleri tercih etmek gerekmektedir. Etkisi 15 gün sonra tam olarak yerleştiği için eğer hastanın tedavi ile ilgili bir eksiklik ya da sıkıntısı varsa 15 gün sonra minik rütuşlar sorunu düzeltir. 
 
Kırışıklık Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?
 
Kırışıklık tedavisinin uygulamaları çok uzun zamandır yapılmakta olup bugüne kadar ciddi bir yan etkisi görülmemiştir. Uygulama vücuda zarar vermeyecek dozlarda yapıldığından, uygulaması oldukça güvenli, yan etkileri ise yok denecek kadar azdır. En sık yan etkisi küçük morarmalardır. 
 
 
 
 
DOLGU
 
Yüzümüzde yaş almaya bağlı olarak çeşitli değişiklikler gelişir. Bunların başında cildin sıvı kaybı, hacim ve elastikiyet kaybı en önemlileridir. Zaman içerisinde hacmini kaybeden dokular, yerçekiminin de etkisiyle aşağı doğru sarkmaya ve yüzümüzde bazı çizgilerin oluşmasına yol açarlar. Genellikle en sık şikayet sebebi; gülümserken yanaklarda oluşan çizgilerin derinleşmesi, çene hattının ovalinin bozulması, alın bölgesinde mimik hareketleriyle oluşan çizgilerin derinleşmesi gibi şikayetlerdir. Günümüzde modern tıbbın bize sunduğu nimetler sayesinde, yaş almaya bağlı bu tarz değişiklikler, çok kolay dolgu uygulamalarıyla giderilebilmektedir.
 
Dolgu maddelerinin içindeki madde nedir?
 
Günümüzde onlarca farklı çeşit dolgu maddesi bulunmaktadır. Bizim en güvenli bulduğumuz ve en sık kullandığımız dolgu maddeleri; Hyaluronik Asit içeren dolgu maddeleridir. Hyaluronik asit, normalde insan vücudunda da bulunan doğal bir maddedir. Vucutta herhangi bir zarar vermeden güvenle kalan bir maddedir.
 
Dolgu Uygulamaları Kimler için uygundur?
 
Dolgu uygulamaları için en uygun adaylar; yüzünde hacim kaybına ve yerçekimine bağlı olarak çizgileri ortaya çıkan,  mevcut çizgilerin derinleştiği, yada elmacık kemikleri ve yanak dolgunluğu azalan hastalardır.  Dudak hacminin kaybolup incelmesi, alın çizgilerinin belirginleşip derinleşmesi, Yanak çizgileri, ağız kenarlarından çeneye doğru inen çizgiler, çene konturunun bozulması, kaşların düşüklüğü gibi durumlar, dolgu uygulamasıyla başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.
 
Dolgu Uygulaması nasıl yapılır?
 
Dolgu Uygulaması yaptırmak çok kolaydır. Öncesinde dolgu yapılacak olan bölgeye anestezik krem sürerek uyuşturulur,10 dakika bekledikten sonra konforlu ve ağrısız bir şekilde ihtiyacı olan bölgeye dolgu maddesi enjekte ederek yerleştirilmektedir.
 
Dolgu Maddesinin kalıcılığı ne kadardır?
Dolgu maddelerinin kalıcılığını etkileyen birkaç faktör vardır. Kullanılan dolgunun içeriği, molekül yapısı ve uygulama yapılan bölgeye göre farklı kalıcılık süreleri vardır. Örneğin; Hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri yüz bölgesine uygulandığında ortalama 6-8 ay kalıcılık süreleri vardır. 
 
Kırışıklık Tedavisi ve Dolgu Hakkında