Kozyatağı Lazer Epilasyon

Kozyatağı Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en güvenilir, hızlı ve sağlıklı yöntemidir. Lazer ve ışık sistemleri kıl kökünü tahrip etmektedirler. Burada amaç, kıl kökünde kalıcı hasar yaparken çevredeki deriye hasar vermemektir. Lazer enerjisi derinin altındaki kıl köküne ulaşır. Kıl kökündeki renk hücreleri (pigment) lazer enerjisini emer. Burada yoğunlaşan lazer enerjisi çevre deri ve dokuda hasar yapmadan kıl kökünü yakar. Zarara uğrayan kıl tekrar çıkmamaktadır.
LAZER EPİLASYONUN DİĞER YÖNTEMLERE GÖRE ÜSTÜNLÜĞÜ NELERDİR?
Lazer epilasyonun temel faydaları şunlardır:
● Lazer epilasyon hızlı, güvenli ve uzun süreli sonuç sağlar.
● Lazer epilasyon vücutta istenilen her yere uygulanabilir. Tıraş, ağda ve tüy dökücü kremler kılı ortadan kaldırır. Ancak kıl kökü yok olmadığı için bir ile dört hafta içinde tüyler geri döner. Lazer epilasyon da ise kıl kökü etkilendiği için tüyler daha geç, incelmiş ve azalmış olarak geri gelir.
LAZER EPİLASYONUN RİSKLERİ NELERDİR?
Kısa süreli yan etkisi deride kızarıklık ve kıl köklerinde ödemdir. Bu yan etki 1 saat içinde kaybolur. Çok hassas ciltlerde birkaç gün sürebilir. Bazı lazer türlerinde esmer ve bronz tende uygulamalarda renk değişiklikleri, su toplama ve kabuklanma oluşabilir. Bu tür problemler nadirdir ve birkaç gün içinde geriler. Lazer yöntemi deri kanseri yapmaz. İç organlara zararı yoktur.
TEDAVİ SONRASI UYGULANAN BÖLGEDE TÜYLER TAMAMEN YOK OLURMU?
Lazer uygulanan alanda pek çok hastada kıl miktarında % 70-90 azalma olur, kalan tüylerin renkleri ve kalınlıkları azalır. Ancak tamamen tüysüz kalma durumu beklenmemelidir.
NE ORANDA TÜYLER TEKRAR ÇIKAR VE NEKADAR SÜREDE GERİ DÖNER?
Lazer epilasyon sonrası doğru uygulama yapılırsa tüylerin bir kısmı hemen dökülür. Geri kalanlar 1-3 hafta sonra deriden atılır. Lazer epilasyon ilk iki seansta belirgin azalma gözlemlenmeyebilir. Üçüncü ve dördüncü seanslardan sonra tüylerde belirgin azalma başlar. 5-8 seans sonrasında tüyler yıllarca çıkmayacak şekilde azalır. Bazı hastalarda seyrek idame seansları yapılabilir. Lazer tedavisinden sonra az miktarda çıkan tüyler ince ve çok açık renklidir.
SEANS SAYISI HANGİ FAKTÖRLERE BAĞLIDIR?
● Kıl rengi (açık renkli tüyler fazla sayıda seans gerektirir)
● Etnik ve genetik yapı (koyu tenli kişiler fazla sayıda seans gerektirir).
● Hormon durumu
● Tedavi edilen alan
● Tüy yoğunluğu
● Yaş
● Kilo (fazla kilo tüy gelişimini arttırır)
LAZER EPİLASYON ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR:
• Lazer enerjisi aktif tüylere etkili olduğundan ağda, sir ağda, cımbız, iğneli epilasyon ve epilasyon cihazları altı hafta öncesinden kullanılmamalıdır. Bu yöntemler lazerin etkili olacağı kıl kökünü ortadan kaldırır.
• Tedavi öncesinde güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli ve bronzlaştırıcı kremler uygulanmamalıdır.
• Lazer uygulamasından bir gün önce tüylerin kısaltılması en gerekir. Tüyler kısaltılmazsa, lazer enerjisini emerek kıl köküne yeterli enerji gitmesini engeller ve lazerin etkinliği azaltır.
• Uygulama yapılacak bölgeye makyaj yapmayın. Makyaj lazer enerjisini emerek, daha az enerjinin kıl köküne ulaşmasına ve etkinliğinin azalmasına neden olur. Makyaj lazer ısısını artırarak deride tahriş yapabilir.
• Ağrı eşiğiniz düşükse işlemden 2 saat önce ağrı kesici almanız uygun olabilir. Ayrıca bazı kadınlar regl döneminde acıya daha hassas oldukları için regl öncesi ve sırasında uygulama yapılmayabilir.
LAZER EPİLASYON NE SIKLIKLA YAPILIR, SEANSLAR NE KADAR SÜRER?
Lazer uygulamaları 4-7 haftada bir yapılmalıdır. Kıl köklerinin pigmentinin yeterli derecede olması için bu süre gereklidir. 4 haftadan erken 7 haftadan geç olmamalıdır.
Seans süresi dudak üstü gibi bölgelerde 1-2 dakika iken, tüm bacak ve sırt gibi geniş alanlarda yarım saat ile bir saat sürebilir.

 

Kozyatağı Lazer Epilasyon