Lazer Dövme Silme 

Lazer Dövme Silme 

Lazer Dövme Silme 

 

Dövme ile hayatımıza anlam katan şekilleri ve yazıları vücudumuzda kalıcı hale getirmek isteriz. Kalıcı dövme uygulamasıyla bu mümkündür. Kişiler zaman geçtikçe vücutta sabitlenen bu şekillerden sıkılarak kurtulmak isterler. Yaşanmışlıklarını kalıcı hale getirdikleri bu şekiller kötü anılara dönüşebilmektedir. Bu durumlarla karşılaşıldığında kalıcı olan bu şekilleri sildirmek istemektedirler. Bu durumda lazer dövme silme ile giderilmektedir. Dövme silme işleminin en başarılı olduğu yöntem lazer yöntemidir. Diğer yöntemlerde iz kalma olasılığı daha yüksektir. Dövmenin şekline, rengine ve büyüklüğe göre silme işleminin seansları farklılık gösterir. Yaptırırken daha kısa süren dövme, silinirken vakit almaktadır. Lazer dövme silme işleminde en etkili olan lazer yöntemi Q-Switch lazer sistemidir. 

 

Lazer Dövme Sildirme Çıkarma İşlemi 

 

Vücutta bulunan dövmelerin silinmesinde, Q Switch Nd Yag lazer sistemi kullanılmaktadır. Bu uygulamada işlem yapılan bölgedeki cilt yapısına zarar verilmez. Cilt altındaki koyu renkli pigmentleri yok ederek dövmelerin giderilmesini sağlamaktadır. Bu uygulamada sadece etki alanına müdahale etmektedir. Diğer dokusu kısımlarına herhangi bir zarar veya yan etki oluşturmamaktadır. İşlem yapılan bölgede lekelenmelere veya yara izlerine neden olmaz. 

 

Vücuttaki dövmeleri sildirme çıkarma işleminde en etkili ve konforlu uygulama lazer yöntemidir. Uygulamada kullanılan Q Switched lazerde uygulama alanına göre başlık ve dalga boyları kullanılır. 1064 nanometre ile 532 nanometre dağla boyları ile farklı renk aralıklarına müdahale edilmektedir. Uygulama sırasında hassas bir bünyeye sahip olanlar için lokal anestezi işlemi ile lazer dövme silme işlemi yapılır. 

 

Q Switched lazer tedavisi dövmelerin çıkarılmasının yanı sıra güneş lekeleri, sivilce izleri, kırışıklıkların giderilmesi ve cilt yenileme uygulamalarında kullanılan başarılı bir cihazdır. Lazer uygulaması bazı durumlarda uygulanamaz. Bunlar şu şekildedir; Gebe ve emzirme döneminde olanlara, lazer ışınlarına hassasiyeti olanlara, çocuklar ve gelişme döneminde olanlara, cilt ve deri hastalığına sahip kişilere, göz kenarlarına uygulanmaz. Bu durumların dışında diğer yaş gruplarına rahatlıkla işlem gerçekleştirilir. 

 

Lazer dövme silme uygulamasından sonra dövme beyaz rengi alarak ten rengine döner. Uygulama sonrasında hafif kızarlık veya şişlik oluşabilir. Bu durumda antibiyotikli kremler işlem yapılan bölgeye sürülür. Daha sonrasında oluşan kabuklanma oluşur. Oluşan bu kabuklanma ve pullanmalar 4-6 gün içerisinde iyileşme gösterir. 

 

Lazerle Dövme Sildirme Kaç Seans Sürüyor? 

 

Lazerli dövme çıkarma işleminde ağrı hassasiyeti kişiye göre değişmekle birlikte işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi kremi sürülmektedir. Bu sayede işlemin ağrı ve sızısız olması sağlanır. Uygulamanın seans sayıları işlem yapılacak dövmeye ve boyutlara göre farklılık gösterebilir. Ortalama olarak lazer dövme çıkarma uygulaması 6-9 seans arasında yapılır. Bir seans yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. Nd Yag lazer uygulamasının avantajlarından biride işlem yapılan bölgede iz bırakmaz. Uygulama sonrasında işlem yapılan bölgede beyazlaşma görülür. Bu beyazlık 6-9 ay arasında cildin ten rengini almaktadır. Dövmenin seanslarını etkileyen birçok faktör vardır. Dövmenin renk tonları, lazer ışınlarının duyarlılığı, dövmenin profesyonel yapılması gibi durumlarda seanslarda farklılık oluşturabilmektedir. 

 

Lazer Dövme Silme