LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON

Lazer epilasyon, ülkemizde son yıllarda daha çok tercih edilen yöntemdir. 1990’lı senelerin başlarında çeşitli ülkeler tarafından uygulanan ve sonrasında ülkemizde getirilen modern yeniliğin ta kendisidir. Ağrısız, acısız bir yöntemdir. Lazer epilasyon hizmeti verilirken kesinlikle sterilize edilmiş aletlerle ve hijyenik bir ortamda seanslarınız gerçekleştirilir. 
 
Alexandrite lazer, soğutucu teknolojisine sahip ödüllü bir lazerdir, FDA onayı vardır. Nd-YAG lazer ise ince kılları, sırt, yüz bölgesi gibi ince kıllara sahip bölgelerdeki sonuçlarıyla etkisi kanıtlanmıştır. Alexandrite ve Nd-YAG lazer teknolojileri, yan etki riski minumum olan bir cihazlardır. Tüm cilt tiplerinde uygulanabilmekte ve başka bir lazer arayışı içine girilmesine ihtiyaç bırakmamaktadır. Hava soğutması 1-6 kademe ile ısıyı kontrol edebilen, maximum -4 C sürekli soğuk hava verebilen bir soğutucu sistemi ile koordineli çalışan bir cihaz olup, doktorların tercih ettiği bir teknolojik sisteme sahiptir.
 
YAN ETKİLERİ
Nadir olarak görülebilen yan etkileri şunlardır;
İşlem sonrası kızarıklık olabilir genelde 1-2 saat sürer geçer. Çok hassas ciltlerde nadiren birkaç gün sürebilir.
Ödem olabilir, MAKSİMUM 2 günde geçer
Sivilcelenme olabilir. Geçicidir.
 
LAZER EPİLASYON AĞRILI MIDIR?
Lazer ışığının deri ile her temasında lastiğin deriye çarpma ağrısı gibi hafif bir ağrı duyulur. Derinin korunması amacıyla uygulanan soğuk hava akımı ağrı hissini azaltmaktadır. Bunun yanında soğutulan deri sayesinde deri üst tabakasında lazer ışınımına bağlı oluşan enerjiden olabilecek hasarlar bertaraf edilmektedir. Lazer uygulaması sonrası sıcak su ile banyo yapılmamalı, keselenme gibi deriyi tahriş edebilen eylemlerden kaçınılmalıdır. 
 
YAZIN LAZER EPİLASYON UYGULANABİLİR Mİ?
Lazer epilasyon yapılan bölgenin direk güneş ışınlarından bir süre sakınılması gerekmektedir. Önerilen güneş koruyucuları düzenli kullanıldığı takdirde yazın epilasyon yapılmasında sakınca bulunamamaktadır. Bu koşullar yerine getirildiğinde lazer epilasyonun yaz veya kış aylarında yapılması arasında bir fark bulunmamaktadır, istenmeyen tüylere karşı aynı sonuç alınabilir.
 
LAZER EPİLASYON