Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

 
 

Polikliniğimizde FDA ve CE onaylı Cynosure Alexandrite Lazer ve Nd-Yag sistemi kullanılmaktadır. Açık tenli kişiler için Alexandrite sistemini, koyu tenli veya bronzlaşmış kişiler için ise Nd-Yag sistemini tercih etmekteyiz.  Hiçbir lazer epilasyon sistemi beyaz, kızıl ve ya çok açık tüylerde sonuç vermemektedir.  Bu gibi durumlarda uygulanacak tek yöntem iğneli epilasyondur.
 
Lazer sürecinde öncelikle lazer epilasyon uygulanacak bölge temizlenir. Bu bölgede ki uzun kıllar kısaltılarak lazer uygulaması için uygun boya getirilir. Tüylerin cımbızla tutulabilecek uzunlukta olması lazer için yeterlidir. Daha sonra ise lazer epilasyon cihazı uygulama alanının rengine, tüylerin kalınlığına ve rengine göre ayarlanır. Daha sonra ise tüylenme olan bölge taranır.  Kullanılan lazer ışının dalga boyuna uygun olan gözlük kullanılması zorunludur. Ayrıca, cildin üst tabakasını korumak için özel soğutucu sistemler kullanılmasında büyük fayda vardır.
 
Seans süreleri genelde 15 dakika ile 45 dakika arasında geçmekte ve seans aralıkları 4-8 hafta olarak değişmektedir. Lazer epilasyon uygulaması bitmesi için gereken seans sayısı da ortalama 6-10 seans arasıdır.  Bu sayı kılların farklı evrelerde olmasından dolayı değişiklik gösterir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazda olması tedavi açısından önemlidir. Bilindiğinin tersine lazer epilasyon uygulaması hem kısa sürmekte, hem de kısa zamanda istenen sonuca ulaşılmaktadır.
 
Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık ten renkli ve koyu kıla sahip kişilerdir. Bu kişilerin kılların tamamen bitmesi diğer kişilere oranla daha kısa sürer. Orta ten rengi koyu kıl türüne sahip kişilerde de başarı yüksektir. Açık ten rengi ve açık kıl rengine sahip kişilerde ise başarı oranı daha düşüktür. Beyaz, gri, sarı kıl rengine sahip kişilerde ise sonuç almak mümkün değildir.
 
LAZER EPİLASYON ÖNCESİ
Lazer Epilasyon yapılacak bölgede ki kıllara son 20 gün içerisinde cımbız ve ağda ile müdahale edilmemiş olması gerekir.
Uygulama yapılacak alanda ki kıllara sarartma ya da boyama işlemleri yapılmamış olmalıdır. 
Lazer yapılacak bölge temiz olmalı, uygulama yapılacak bölgede makyaj olmamalıdır.
Uygulama yaptıracak kişi güneş ya da solaryumdan bronzlaşmamış olmalıdır.
Vücut bölgesindeki tüyleri jilet ile, yüz bölgesini ise makas ile kısaltabilir.
 
LAZER EPİLASYON SONRASI
Lazer Epilasyon sonrası en az 2 gün güneş ışınına maruz kalınmamalıdır.
Özellikle güneşli günlerde, yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kullanılmasını tavsiye ederiz.
Lazer Epilasyon uygulaması sonrası kişinin hassasiyetine bağlı olarak, 1 saat ile birkaç gün arasında kızarıklık olması normaldir. Bazı kişilerde ise uygulama yapılan bölgede hafif kızarıklık veya nadiren kabuklanma oluşabilir.
Epilasyon uygulanan bölgede ki kıllar 10 gün içerisinde dökülür. Dökülmeyen kıllar için 15 gün sonra ücretsiz kontrol seansı yapılır. Bu süreden sonra yapılacak kontrol seansları kılın oluşum evresini etkileyip sonuç alınmasını engeller. Bu sebeple, belirli bir zaman geçtikten sonra tedavi süreci bozulmaması için kontrol seansına alamamaktayız.
Lazer epilasyon uygulamasından sonra ki bir hafta boyunca cildi tahriş edici uygulamalar (peeling, kese) yapılmamalıdır.
 
LAZER EPİLASYON SONRASI BRONZLAŞMA:
Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra ki 1 ay boyunca bronzlaşmak ya da otobronz kremler kullanmak sakıncalıdır. Uygulama yapılmış bölge hassas olacağından güneş ışınlarından daha kolay etkilenmesi ve uygulama yapılan bölgede lekelenme oluşması mümkündür. Bu nedenle uygulama süresince, işlem yapılan bölgeyi yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
 
LAZER EPİLASYON GÜVENLİ MİDİR?
Evet. Üretilen enerji bir ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık,  vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lenf, ter, yağ, süt bezleri ve üreme organlarına bir etkisi yoktur. Lazer epilasyonun güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drag Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır. 
 
Hangi Bölgelere Lazer Epilasyon Uygulaması Yapılabilmektedir?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.
 
 
Lazer Epilasyon