Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en sağlıklı ve en hızlı yoludur. Lazer epilasyon’da kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer tekniği ile yapılan lazer epilasyon ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.
 
Lazer Epilasyon Süreçleri Nelerdir?
Lazer epilasyon süreçleri birazda kişinin durumuna bağlıdır. Herkesin kıl kökleri aynı olmamakla beraber, tüy miktarı da değişebilmektedir. Erkekler ve kadınlarda seans sayıları farklılık göstereceğinden doğru bilgi, uzman tarafından analiz yapıldıktan sonra karar verilir. 
 
Epilasyon Yaptıracağınız Polikliniği Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Mutlaka doktoru olan, hastane, poliklinik ve tıp merkezlerini tercih etmelisiniz. Sağlık Bakanlığı sadece doktorların sahip olduğu tıbbi kuruluşlarda lazer epilasyona izin vermektedir. Ticari amaçlı lazer epilasyon yapan, yasal olmayan merkezlerinin ruhsatlarını iptal etme kararı almıştır.
 
Alexandrite Lazer Nedir?
Alexandrite lazer üzerinde güçlü bir soğutma sistemi bulunmaktadır. Soğuk hava ile lazer atışı yapılan bölge soğutur. Soğutma sistemi, lazer epilasyon işlemi esnasında acı duymamanızı sağlar. En etkili sonucun alınmasını sağlar. Bu başarının önemli parçasıdır.
 
Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir? 
Kısa süreli uygulama yapılan bölgede kızarıklık olabilir. Bu yan etki 1 saat içinde kaybolur. Çok hassas ciltlerde nadiren birkaç gün sürebilir. 
 
Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?
Hayır, yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz. 
 
Lazer Epilasyonun Diğer Alternatif Yöntemlere Üstünlüğü Nedir? 
Lazer epilasyon hızlı ve uzun süreli sonuç sağlar. Vücutta, kılın ve cildin uygun olduğu her bölgeye uygulanabilir. Tıraş, ağda gibi yöntemler geçici olarak kılı ortadan kaldırır.
Ancak kıl kökü yok olmadığı için 1-2 hafta içinde tüyler geri döner. Lazer epilasyon da ise kıl kökü lazer ışını ile tahrip olduğundan belli seanslar sonrasında tekrar kıl üretmez. 
 
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? 
Lazer epilasyon, en etkili ve kalıcı tek yöntemdir. Vücut bölgesinde 4-6, yüz bölgesinde 10-12 seans sonrasında tüylerde % 60-80 oranında azalma olur. Tüyler daha ince ve açık renkli hale gelir. 
Erkeklere lazer epilasyon uygulanabilir mi? 
Erkeklere lazer epilasyon yaygın olarak ve başarıyla uygulanmaktadır. Uygulama yaptıranların yaklaşık %35-40 kadarı erkektir.
 
Lazer epilasyonun kalıcı sonuçlar vermekte midir?
Evet. Lazer epilasyon ile kökleri tahrip olan kıllar tekrar çıkmamaktadır. Amerikan FDA’nın da onayladığı bu durum uzun süreli klinik lazer epilasyon çalışmaları sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
 
Lazer Epilasyon