Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer ışığı, bildiğimiz ışıktan farklı olarak, ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesidir. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışını, kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır. Kıl kökünde ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder. Birbirini izleyen birkaç seans sonunda uygulama yapılan bölge tüylerden arınır. Lazer epilasyon kişiye asla zarar vermez. Çünkü yapılan işlem sırasında derinize, ter bezlerinize zarar vermeden sadece kıl köklerinizi hedef alır. FDA tarafından, kalıcı epilasyon sağladığı ve güvenilirliği onaylanmıştır. Lazer epilasyon yöntemi 12 yaşını geçmiş, hamile olmayan bayanlarda ve kronik rahatsızlığı olmayan kişilerde uygulanabilmektedir. Lazer ile kıl kökü tahrip olurken, cımbızla çekildiğinde meydana gelen acının benzeri bir his algılanır. Vücudun bazı bölgeleri daha duyarlı olduğundan, doğal olarak bazı bölgelerde bu his daha güçlü olabilir. Ancak lazer soğutucu ile birlikte kullanılmakta olduğundan derinin ısınmasına bağlı bir ağrı-acı meydana gelmez. Soğutucu, işlem sırasında lazer atışı öncesi-atış sırası ve sonrasında deriyle sürekli temas halinde tutularak işlem bölgesini soğutur ve deri üst tabakasını lazerin ısısından korur. Soğutucu sayesinde kıl kökündeki reaksiyon da nispeten az hissedilir. Örneğin dudak üstündeki ince tüyler lazer ile tedavi edilirken hiç bir şey hissetmezsiniz. 
 
Lazer epilasyonun faydaları arasında en önemlisi istenmeyen tüylerin kalıcı olarak engellemesi gelmektedir. Yani kişi günlük olarak yapmış olduğu cilt bakımlarına nazaran lazer epilasyon yöntemi ile bu sorunlarından kalıcı bir şekilde kurtulur. 
Az ağrılı bir yöntem olduğu için hastalar oldukça kolay bir şekilde tedaviye adapte olabilmektedir. Bacak ve sırt gibi geniş hatlara sahip bölgelerinizde dahi kalıcı sonuçlarında elde edilmesi sağlanır. Oldukça hızlı bir yöntemdir. Kanser ve cilt hastalıklarına neden olmaz.
 
Lazer epilasyon yöntemlerinin başarıya ulaşabilmesinin en temel şartlarından bir tanesi uzman hekimler tarafından uygulanmasıdır. Diğer bir şart ise son teknolojik cihazlar ile lazer epilasyonun yapılmasıdır. Tüm bu şartlar uygulandığı takdirde %80-90’lara varan oranlarda sağlıklı ve kalıcı bir tedavi söz konusu olabilmektedir.
 

 

Lazer Epilasyon