Lazer Epilasyon Hakkında Bilgi

Lazer Epilasyon Hakkında Bilgi

LAZER EPİLASYON

Her ay tekrar tekrar, acı içinde bin bir çeşit yöntemle istenmeyen tüylerden kurtulmaya çalıştığımız günler artık geride kaldı. Lazer epilasyon, lazer teknolojisi yardımıyla, en kısa sürede, en az ağrı ve yan etkiyle vücuttaki istenmeyen tüyleri güvenli ve kalıcı bir şekilde yok etme yöntemidir. Kılın doğal gelişimi içinde yalnızca büyüme (Anagen) evresinde kalıcı epilasyon sağlanabilir. Dinlenme (Telojen) evresinde kıl foliküllerinin yapısal elemanları lazer ışınıyla etkileşmediğinden epilasyon gerçekleşmez. Kılın doğal gelişim sürecinde tekrarlayan aralıklarla yapılan lazer epilasyon işlemi sonuç için gereklidir. 

Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışınlarının herhangi bir mutasyonel etkisi bugüne kadar tespit edilmemiştir. Bu ışınlar radyoaktif değildir. Lazer epilasyon yönteminde Alexandite Lazer, Nd-Yag Lazer tercih edilir. Ayrıca, cildin üst tabakasını korumak için özel soğutucu sistemler kullanılmasında büyük fayda vardır. Seans süreleri genelde 15 dakika ile 45 dakika arasında geçmekte ve seans aralıkları (lazer epilasyona gelme aralığı) 4 ile 8 hafta olarak değişmektedir. Lazer epilasyon uygulaması bitmesi için gereken seans sayısı da ortalama 6-10 seans arasıdır. Bu sayı kılların farklı evrelerde olmasından dolayı değişiklik gösterir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazda olması tedavi açısından önemlidir. Bilindiğinin tersine lazer epilasyon uygulaması hem kısa sürmekte, hem de kısa zamanda istenen sonuca ulaşılmaktadır.

Bronz ten normalden çok daha fazla lazer ışınını çeker. Bu nedenle uygulama yapılan bölgede yanma ya da lekelenme olasılığına karşı güneşten ve solaryumdan korunması gerekmektedir.

 

HANGİ KIL / TÜY RENGİNDE HANGİ LAZER DAHA ETKİLİDİR?

Alexandrite lazer koyu renkte tüy ve kıllar için en ideal yöntem olmakla birlikte hemen hemen diğer tüm lazerler koyu renkte tüy ve kıllarda etkilidir. Fakat burada Alexandrite lazeri tercih etmek yada mantık olarak düşük dalga boyuna sahip lazerleri tercih etmek tedaviyi daha acısız kılmaktadır. Daha açık renkte tüy ve kıllar (kızıl, sarı gibi) için Alexandrite yerine İğneli Epilasyon kullanılmalıdır.

 

LAZER EPİLASYON ÖNCESİ UYARILAR

Kliniklerimize geldiğinizde bu uyarılar uzmanlarımız tarafından sizlere aktarılacaktır fakat bu bilgiler ışığında en azından tedaviye başlama zamanınızı ayarlayabilirsiniz. Lazer epilasyon öncesinde:

  • Kıl ve tüyleri köklerinden koparacak (ağda, epilasyon aleti, cımbız, iplik vb.) uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bu yöntemler kıl köklerini incelterek kılların lazere duyarlılığını azaltmaktadır. Şayet bu uygulamalar yapıldı ise 3 hafta ara vererek sonrasında tedaviye başlanmalıdır.
  • Kıllar makas veya traş bıçağı yardımı ile kısaltılmalıdır. Tüy dökücü kremlerin de kullanılmasında her hangi bir sakınca yoktur fakat kıl ve tüylerin cilt yüzeyine çıkması beklenmelidir. Epilasyon sırasında az da olsa bir ısı açığa çıkmaktadır dolayısıyla tüy ve kılların fazla uzun olması gereksiz ısı ve enerji açığa çıkarmaktadır.
  • Tüylerin rengini sarartacak uygulamalardan da kaçınılmalıdır.
  • Son altı ay içerisinde "Roaccutane" adlı ilacın kullanılmamış olması gerekir.
Lazer Epilasyon Hakkında Bilgi