Lazer epilasyon hakkında merak ettikleriniz

Lazer epilasyon hakkında merak ettikleriniz

Lazer epilasyon hakkında merak ettikleriniz 
Lazer teknolojisi son yıllarda sağlık alanında kullanılmaktadır. Lazer adı zaman zaman insanlara ürkütücü gelse de teknolojik gelişiminin takip edilmesi, hekimin ve tedavinin başarısını arttırır. Çünkü modern çağın gereği, insanların zihinsel performansları arttıkça, bedensel beklentiler artmaktadır. Günümüz insanı genetik veya hormonal de olsa istenmeyen tüylerle mücadele etme şansına lazer teknolojisi sayesinde sahiptir. ALEXANDRİTE Lazer sistemleri ile artık daha başarılı sonuçlar alınmaktadır. Alexandrite lazer 755 nm dalga boyundaki ışınlardan olmaktadır. Bu dalga boyu kılın yapısında bulunan melanin pigmenti tarafından yoğun şekilde emilen ışın demetlerini içerir.
 
Lazerli epilasyon hangi bölgelerde uygulanır?
Lazer, bütün vücuda uygulanabilir. Yüz, ense, boyun, kulaklar, kaşlar, kol, koltukaltı, bacak, göbek, kalça, sırt, omuzlar, belde uygulandığı gibi, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi hassas bölgelerde de tehlikesizce uygulanabilir.
Hormon bozukluğu olanlarda lazer epilasyon yapılır mı?
Evet yapılabilir. Hormon bozukluğunun tipi tayin edildikten sonra rahatlıkla epilasyona da başlanabilir. Hormonların düzeltilmesi var olan tüyleri yok etmez. Bu ancak epilasyon ile yok edilebilir.
 
Lazer Epilasyon Nerede Yapılıyor?
Lazer epilasyon uygulamaları son yıllarda hastane, tıp merkezi, polikliniklerde yapılmaya başlanmıştır. Uygulamalar için konunun uzmanları tarafından yönetilen ve bu iş için bir ekiple çalışan merkezleri öneririz. Uygulama takip eden seanslar şeklinde birden fazla seans şeklinde uygulanmaktadır.
 
En çok kullanılan lazer epilasyon çeşitleri hangileridir?
Lazerli epilasyon cihaz çeşitleri oldukça fazladır. Fakat en bilinen üç tip lazerden söz edilebilir. Bunlar dalga boyu uzunluklarına göre kısadan uzuna doğru şöyle sıralanır: alexandrite ve ND-YAG sistemli lazerlerdir. Günümüzde en bilinen ve birçok merkezde kullanılan alexandrite ve ND-YAG lazerdir. Bizimde tüm merkezlerimizde bu iki lazer kullanılmaktadır. Hangi durumda hangi lazerin kullanılacağına doktorlar karar vermektedir.
 
Lazer epilasyon hakkında merak ettikleriniz