Lazerle Cilt Yenileme Kalıcı Bir Tedavi Yöntemi Midir?

Lazerle Cilt Yenileme Kalıcı Bir Tedavi Yöntemi Midir?

LAZERLE CİLT YENİLEME

 

Cilt bir süre sonra eski esnekliğini, güzelliğini ve parlaklığını kaybeder. Dolayısıyla eski görünümünü ona geri kazandırmak isteriz, yenilenmesini sağlamak için de uzmanların kontrolünde lazer cihazları ile bir cilt yenileme gerçekleştirilebilir. Lazerle cilt yenileme, size istediklerinizi vermekte yardımcı olacaktır.

 

Lazerle Cilt Yenileme Nasıl Gerçekleşir?

Lazerle cilt yenileme; cildin lazer ışınları ile açık kalmayacak şekildetaranması sayesinde, lazer ışınlarının ısıya dönüşmesi ile burada kolajen üretimini artırmak esasına dayalı bir tedavi yöntemidir. Kolajen üretimi ile yeni bağ dokusu oluşumunu üretir. Bu yeni bağ doku da cilde daha gergin ve canlı bir görünüm kazandırır. Böylece lazerle cilt yenileme gerçekleştirilmiş olur.

 

Lazerle Cilt Yenilemede Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

Lazerle cilt yenileme tedavisinden sonra cilt üzerinde oluşan minik yaralar ya da hafif kızarıklıklar şeklinde kendini göstermektedir. Birkaç gün sonrasında da kabuklanma oluşacaktır. Burada korkulmamalıdır. Çünkü bu kızarıklıklar, yaralar ve kabuklanma geçicidir. Lazerle cilt yenileme tedavisinden sonraki bir ya da iki hafta içerisinde etkisini kaybedecektir. Bu da cildinizin görüntüsünü yeniden kazanacağı anlama gelmektedir. Kolajen üretiminin artması, bağ dokunun yenilenmesi ve ciltte gözle görülür iyileşme tedavinin bitmesinden 2 ile 3 ay sonrasında başlayacaktır. Bu süre, ortalama olarak ifade edecek olursak, 12 ile 18 ay kadar edecektir.

 

Lazerle Cilt Yenileme İçin Kaç Seans Gereklidir?

Lazerle cilt yenileme için gerekli olan seans sayısı uzmanınız cildinizin durumuna bakarak karar verecektir. Genellikle tek seans yeterli olmaktadır ancak uzmanınız daha fazlasını sizin için uygun görürse bur süre 6 seansa kadar çıkabilmektedir.

 

Lazerle Cilt Yenilemede Seans Aralıkları Nasıl Olmalıdır?

Lazerle cilt yenileme seansları 20 ile 30 dakika arasında değişmektedir. Seanslar arası ise cildin kendini toparlaması ve tedaviye hazır olması açısından 2 ile 4 hafta ara bulunmalıdır.

 

Lazerle Cilt Yenileme Sonrası Dikkat Edilmelidir?

Tedavi sonrasında;

  • Direkt güneş ışığına maruz kalınmamalı ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Bu uygulamaya 6 ay kadar deva edilmesi cildin kendini yenilemesi bakımından oldukça önemlidir, göz ardı edilmemelidir. Mümkün olduğunca yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanılmalıdır ve yanında cildi güneşten koruyan ek tedbirlere yer verilmelidir. Şapka, güneş gözlüğü, güneş şemsiyesi gibi.
  • Tedavinin uygulandığı gün içerisinde cildi sudan korumak gereklidir. Tedaviden bir hafta sonra ılık duş alınabilir.
  • Makyaj yapan kişiler tedaviyi takip eden hafta içerisinde makyajdan kaçınmalıdır. Sonrasında makyajın yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

 

Lazerle Cilt Yenileme Kalıcı Bir Tedavi Yöntemi Midir?

Cilde eski görüntüsünü kazandırmak elbette mümkün değildir.  Ancak cildinizdeki ölü hücreleri yok eder, esneklik ve parlaklık kazandırır, yaşlanma belirtilerini en aza indirger. Düzenli olarak kontrole gidildiğinde, cilt yenileme öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenlere dikkat edildiği takdirde kalıcı bir tedavi yöntemidir.

Lazerle Cilt Yenileme Kalıcı Bir Tedavi Yöntemi Midir?