Lazerle Dövme Silme

Lazerle Dövme Silme

DÖVME  NEDİR?
İnsan derisi üzerinde yapılan işaret ve desenlerin genel adıdır.
 
LAZERLE DÖVME SİLME NEDİR?
Dövmenin yapısına, yoğunluğuna, yapılma şekline, renkli olup olmamasına, yapılırken kullanılan  materyale bağlı istenmediğiniz dövmeleri Q-Switch Nd-YAG Lazerle ciltten çıkarma işlemidir.
 
DÖVME NASIL ÇIKARILIR?
Profesyonelce yapılmış bir dövmenin silinme uygulaması yaklaşık 4-8 seansta sonuçlanır. Lazerle dövme silme uygulamasından başarı oranı %80-90’ a yakındır. Seans aralıkları 3-4 haftadır.
 
LAZERLE DÖVME SİLME SEANS SÜRESİ NEDİR?
Lazer ile dövme sildirme uygulama seans süresi dövmenin büyüklüğüne, yoğunluğuna bağlı olarak değişir. 1 seansta maksimum lazer ile uygulama süresi yaklaşık 15-20 dk arasındadır. Uygulama sonrasında kişi doktor önerileri ile norma hayatına hemen döner.
 
LAZERLE DÖVME SİLME SEANS ÜCRETİ NEDİR?
Lazer ile dövme sildirme işlemi ücretlendirilmesinde fiyatlar seans başına, dövmenin yapı ve genişliğine bağlı olarak değişir.
 
LAZERLE DÖVME SİLDİRME UYGULAMASI KİMLERE UYGULANMAZ?
Lazer ile dövme sildirme uygulaması hamilelere uygulanmaz. Bununla birlikte çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, epilepsi hastalığı olanlara , uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz.Bu gibi durumların dışında lazer ile dövme sildirme uygulanması 12 yaş üzerindeki herkese uygulanır.
 
LAZERLE DÖVME SİLDİRME UYGULAMASININ YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?
Dövme sildirmede yan etki oldukça az rastlanır. Tedavi sonrasında hasta günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Dövme üzerine uygulanması ile uygulama bölgesinde hafif kızarıklık, kabarıklık, yanma hissi görülebilir. Bu şikayetler birkaç saat içerisinde geriler. Doktor kontrolü altında uygulanacağı için herhangi bir leke, iz asla kalmaz. Uygulamadan 4 hafta sonra dövmenin son hali görülür.
 
DÖVME SİLDİRMEDEN ÖNCE  ÖNERİLER NELERDİR?
Doktor tarafından ayrıntılı muayene yapılır. Dövmenin rengi, büyüklüğü, yapısı değerlendirilir gerekirse doktor deneme uygulaması yapar. Uygulama öncesi güneşlenilmemeli , solaryuma girilmemelidir.
 
DÖVME SİLDİRMEDEN SONRA ÖNERİLER NELERDİR?
Hasta günlük aktivitelerine hemen döner. Uygulama sonrası dövmenin üzeri kapatılacaktır.24 saat kapalı kalmalı su ile temas etmemesi sağlanmalıdır. Sonrasında direkt güneşe maruz kalmamalıdır. Solaryuma 2 hafta, peeling  gibi kozmetik işlemler 4 hafta uygulanmamalıdır.
 
Lazerle Dövme Silme