Lazerle Kılcal Damar Tedavisi

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi

Kılcal Damar ve Varis Tedavileri
Varis yüzeysel toplardamarların cilt altında genişlemesi, uzaması, kıvrımlı ve büklümlü bir şekil almasıdır. Estetik açıdan kötü bir görünüm oluşturan varislerin neden olduğu ağrılar ise günlük sosyal yaşanımızı etkileyebilecek yapıdadır. Şişmanlık, uzun süre oturmak ya da ayakta durmak, hamilelik, hormonal sorunlar, ilerleyen yaş ve kalıtım gibi nedenlerle bacak ve yüz bölgesinde görülen kılcal damarların tedavisi mümkündür. Tedavi hastanın varislerinin yoğunluğuna bağlı olarak 3 ila 5 seans gibi değişen aralıklarla uygulanır. 
  
Kılcal damar tedavi yöntemimiz;
Kılcal damar lezyonlarını kliniğimizde Nd Yag lazer ile tedavi etmekteyiz.
 
Tedavi Prosedürü
Yüz kılcal damar tedavisi için,hastanın makyajsız olması ve en az 2 hafta öncesine kadar bronzlaşmamış olması gerekir.
Daha önce almış olduğu tedaviler ve işlemler sorulur.
Elde edilmesi beklenen klinik sonuç anlatılır.
Tedavi sonrasında oluşabilecek riskler anlatılır.
 
Hasta daha sonra klinik değerlendirmeye alınır. Cilt tipi açık ise aynı gün tedaviye alınabilir. Cilt tipi koyu ise oluşabilecek leke riskine karşı hasta bilgilendirilir ve cilt kendi rengine döndüğünde uygulama yapılması için randevu verilir. Öncelikle kılcal damar lezyonlarının olduğu bölge fotoğraflanır. Bu arada hastanın herhangi bir sorusu varsa yanıtlanır. İşlem ile ilgili riskleri, yararları ve alınacak sonuçları anlatan hasta onay formu hasta tarafından imzalandıktan sonra işleme alınabilir.
 
Tedaviden hemen sonra
Hastanın uygulama bölgesinde güneş yanığı benzeri yanma hissi olacaktır. Tedavi sonrası bölgeye nemlendirici losyon ve güneş koruyucu uygulanır.
 
Tedavi sonrası ciltte gözlenen etkiler
Uygulama alanında 1. günde kızarıklık görülebilir yada lezyon tamamen kaybolmuş olabilir. Örümcek damarlarda bir kaç gün içinde kızarıklığın yerini kabuklanmaya bırakır. 7-14 gün içinde kabuk atılarak yerini pembe taze deriye bırakır. Lezyon tamamen kaybolmamışsa 2 seans gerekir. Kılcal damarlar için ayda bir olmak üzere 3 seans gerekebilir.
 
Uygulama sonrası yapılması gerekenler
Yangı hissi bir kaç saat içinde geçer. İşlem sonrası direk güneş ışınından kaçınılmalı ve güneş koruyucu kullanılmalıdır. Uygulama alanına nemlendirici sürülebilir ancak asitli ürünler ve anti-aging kremler kullanılmamalıdır. 
Uygulamadan 1-2 hafta sonra sonuçlar doktorunuz tarafından değerlendirilerek ek seans gerekliliğine karar verilir. Örümcek damarlarda genellikle 2 seans yeterli olurken büyük boyutlu damarlarda daha fazla seans gerekebilir.
 
Lazerle Kılcal Damar Tedavisi